Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Några frågor.

Skrivet av LillaIor på besök
Hejsan.

Undrar lite om detta med äggdonation då jag har bestämt mig för att donera om jag blir godkänd, min make är HELT med på det till 110%.

Det jag undrar över är tex vart är närmsta för mig som bor i värmland...går man till en vanlig gynekolog eller hur gör man??

Jag är steriliserad genom avknipsade äggledare men har fullgoda äggstockar kan man donera ägg då??

Vad för hormoner får man äta, hur länge och hur går allt till sen??

Jag känner som så, att jag som mamma till 4 barn vill så gärna att ett annat par som inte kan bli gravida utan donation skall få känna samma känsla å föräldraskap som mig.
Å kan jag hjälpa ett endaste par bara å det lyckas så skulle det va underbart....underbart att veta att några andra skall kunna bli föräldrar åt ett barn.

Hoppas på svar!!
Svar på tråden: Några frågor.

jag

Skrivet av  Busluren
vet inte vilket sjukhus närmast dig som gör donationer men kolla på uas.se, uppsalas sjukhus där jag har gått för att bli donator. de är supertrevliga där och kan säkert hänvisa dig någonstans!

när jag var där på koll tog de blodprov för att kolla hiv och hepatit c tror jag det var. sen fick jag några sidor info om hur det går till och precis vilka regler som gäller. I korta lag får man ta en nässpray som gör att äggproduktionen ökar, och sen plockar de ut äggen. de försöker att matcha dina färger med mammans färger (tex, blond, brunögd) och ge äggen till någon som bor i en annan del av landet mot dig.

hoppas detta besvarat några av dina frågor!

kramis och lycka till
 

Några svar

Skrivet av  CH
Hej LillaIor!

Jag är en av de kvinnor som inte kan bli gravid utan donerade ägg och jag blir så glad och varm när jag läser inlägg som ditt (och andras) på den här diskussionssidan. Tänk att det finns kvinnor som du som vill hjälpa och dela med sig av det finaste du har!

Om du vill donera ska du ta kontakt med något av Sveriges universitetssjukhus. Ännu så länge tror jag nästan bara det är Huddinge i Stockholm, Akademiska i Uppsala och Sahlgrenska i Göteborg som har kommit igång (jag kan ha fel), men här är kontaktinfo till alla universitetssjukhus som söker äggdonatorer: http://www.villhabarn.com/agg_sok.html

Huddinge i Stockholm är det sjukhus jag går till och jag kan intyga att de är fantastiskt bra.

Du kan också läsa mer om hur det går till på följande länkar:
Vad det innebär att bli äggdonator: http://www.villhabarn.com/agg_bli.html
Vad det innebär att ta emot donerade ägg: http://www.villhabarn.com/agg_vad.html
Orsaker till att kvinnor behöver donerade ägg: http://www.villhabarn.com/agg_varf.html
Lagar och regler: http://www.villhabarn.com/agg_lag.html

Det är inga problem att donera även om du inte har äggledare.

Lycka till vad du än bestämmer dig för att göra!!!!!

Kramar, CH
 

Artiklar från Familjeliv