Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Presentation

Skrivet av Mia m Rasmus (o Alfons) v 25+3
Hej!

Michaela heter jag, kallas Mia. Är 28 år och har en son som heter Rasmus född i v 25+3. Rasmus är egentligen tvilling och han och hans bror Alfons föddes den 12 juni 2002. Rasmus vägde 825 g, 33 cm och Alfons 870 g, 34 cm.
Eftersom Alfons vårdades i en sal som var smittad med multiresistenta bakterier och själv blev smittad så fick vi bara ha honom hos oss i 6 dagar innan han flyttade till Änglaland.
Rasmus vårdades på Karolinska de första sju veckorna, 6 av dem tillbringade han i respirator. Sen flyttades han till Huddinge och den sammanlagda tiden på neo blev dryga 4 månader.
Under denna period hann han med det mesta på schemat för neonataler; ROP operation 3 ggr på bägge ögon, ductusoperation, ljumskbråckoperation, 2 st KNS sepsis, inhallationer, "traditionell" resp, oscillator, CPAP, grimma, sondmatning, ljusbehandling, BPD, steroidbehandling osv.

Nu är Rasmus en pigg och glad pojke, men som många andra premisar, väger för lite.

Det var lite om oss. Om du vill läsa mer är du välkommen till hemsidan:
www.babyfriends.nu/medlem/RasmusBS
Svar på tråden: Presentation

Hej min presentation.

Skrivet av  Therese
Jag har skrivit på Förtidigt födda tidigare. Men tänkte också presentera mig här. Jag har fått 2 barn förtidigt, en i v. 24 +0 och en i v 27 +0.

Kevin föddes i vecka 24 +0 på Lindköpings universitets sjukhus, 740 gr. o 37 lång. Han levde endast 5 minuter efter förlossningen.

Vanessa föddes på Jönköping Ryhov v. 27 +0. Hon fick en bra start, men efter c:a 4 veckor skulle hon göra en sk. duktus operation. Det var en enkel och smidig operation. Men tyvärr fick hon massor med infektioner i samband med operationen, eller om det nu berodde på flytten från jönköpng till Lund, där operationen gjordes.

Vi bodde på neonatalens intensiv vård i Lund ca 4 veckor. Hon fick NEC. + lunginflammation, blodförgifning och massor andra bakterier. Hon gick på 7 olika antibiotika samtidigt. Hon akut opererades när tarmaran sprack och alla trodde hon skulle dö. Operationen tog 4½ timme de längsta timmarna i mitt liv! Men tack o lov så ville Vanessa något annat.

Vi åkte hem till Ryhov igen med stomi på Vanessa. Sammanlagt tillbringade vi 3 ½ månad i neonatal vård.

Efter c:a 6 månader stoppades tarmarna ner igen och hon bajsade normalt... (nästan i alla fall)...

Nu har vi problem med att få henne att gå upp i vikt, går hos specialist Astrid Lindgren och har kontakt med barndietist, Vanessa får mjölkfri kost. Vilket är jobbigt eftersom hon är mycket kräsen vad hon stoppar i sig.

Nu är jag gravid igen, misstänker att det blir lite neonatal våd snart igen. Är i vecka 24, och fick inopererat ett så kallat Cerklage för c:a 3 veckor sedan. Allt har hitintills gått smärt fritt, men hoppas att jag går lite längre än de två andra gångerna i alla fall...

Detta var en lite lång presentation om mig och mina barn o neo erfarenheter.
 

Artiklar från Familjeliv