Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kåseri Happy New Year!

Skrivet av Pikaboo
Familjens nya tillskott har precis firat två veckor utanför magen. Trots sin ringa ålder har han redan satt sin prägel på familjens tillvaro, Modern minns knappt hur tillvaron var innan hans ankomst, bara magens sladdriga dragspel påminner om den forna graviditeten och skvallrar om att det en gång varit en sparkande husockupant där. Modern har precis firat första sovpasset som överstiger 3 timmar. På några månader. Innan barnets intag av vätska störde nattsömnen så var det Moderns tömning av vätska som gjorde detsamma. Den nu aktuella tillvaron är minsann minst sagt vätskedrivande, den intensiva amningen driver Modern mot kylskåpet med oroväckande hög frekvens där hon inhalerar att i flytande form. Till och med den dammiga flaskan med tomatjuice i skafferiet har legat risigt till vid ett par tillfällen. Men än så länge har inte desperationen varit fullt så illa.

Under föregående kvälls firande, dvs, nyårsafton i all sin glans så vakade 14-dagarsgrisen in det nya året med en energi och vakenhetsstatus som skulle imponerat på självaste Kustjägarna. Med ny toppnotering, närmare 7 (!) timmars sömnfri tillvaro i sträck så upplevde husets ”rookie” sitt första nyårsfirande med pompa och ståt. Förhoppningsvis ska inte aftonens mer ”sprakande” inslag ger alltför bestående skador eller minnen för framtida psykoanalys – men man kan ju aldrig veta?

Kvarterets alla festprissar, uppenbarligen sponsrade av svenska Fyrverkeriföreningens biståndsorgan hade nämligen slagit på stort. Det värdiga, stillsamma firandet som landsfader Göran efterlyste huserade inte här. Familjens grannar måste stå för 85% av den samlade aktieoptionen i Swedish Match och jobbar hårt på nästa procentandel. Redan vid strax efter 22 på kvällen drog det tunga gardet igång. Bomber och granater! Anfall från alla flanker! Megapjäser, häxpipor och total luftvärnseld – resultatet lät sig icke dröja. Familjens 1,5-åring vaknade och var inte helt lycklig över grannarnas förkärlek till svavel och krutguden. Trött och otröstlig hamnade han i familjens uppesittarsoffa där han bölade i kapp med grannens hund. I takt med att klockan närmade sig 12-slaget intensifierades frekvensen på avfyrandet och Faderns nyårsvaka slutade hastigt och lustigt med att hamna i sonens säng redan strax efter 23 där han fick räkna raketer i takt med att sonens snyftningar ackompanjerade de öronbedövande smällarna. ”Happy New Year”.

Modern, sittandes en trappa ner med lillebror Wilmer i famnen hade knappast mer lyckosam nedräkning mot tolvslaget. För varje raketsmäll blev barnets ögon alltmer vidöppna och hans möte med John Blund desto avlägsnare. Husets båda tonåringar smaskade kola och popcorn i soffan – det hela sköljdes ned med kopiösa mängder läsk, Modern kände stor tacksamhet och ett uns vemod då hon insåg att deras närvaro i nyårssoffan sjunger på sista versen, snart lockar tonårslivets ”faror” med billigt rödvin och ravebetonade festligheter i sunkiga källarlokaler betydligt mer än Grevinnan och betjänten. En epok går i graven och en ny tar vid. Tur att Modern i värsta äggkläckningsanda har producerat nya soffsittare som kan ta över när systrarna skålar in nyåret med alkoflåsandes finniga yngel som bjuder på franskt lantvin i plastmuggar från Överskottsbolaget. ”Happy New Year”.

Ju närmare tolvslaget klockan tickar ju mer hysteriska blir folk i grannskapet. Mängden raketer och smällare överstiger tidigare år med astronomiska siffror – andelen nyinflyttade barnfamiljer har minsann finslipat den statistiken. När klockan väl klämtar för det nya året så brakar det lös på allvar! Ljudvolymen blir nästan ofattbar hög, Modern ammar ”rookieWilmer” i skenet från diverse kulörta och sprakande pjäser och sänder en varm tanke till sin snarkande make som firar tolvslaget med husets största huligan i rummet intill. Tonåringarna, familjens tappra själar orkar precis förbi tolvslaget innan de muttrandes beger sig mot sina rum;
- Fy tusan för fyrverkerier – de är ju skvatt galna på den här gatan!
Strax därefter stängs deras dörrar simultant. ”Happy New Year”.

När raketerna tystnat, ljusspelet upphört och grannarna avslutat sin show och endast krutröken ligger tät över kvarteret så somnar slutligen också tvåveckorsgrisen, men en rännil av mjölk i sin mungipa. Modern kan konstatera att klockan blivit en timme in på det nya året, 2005 innan hon slutligen släcker lampan och kryper tätt, tätt intill den mjölkdoftandes och ljuvligt varma bebisen vid hennes sida. Visst kommer hans nya närvaro och de övriga barnens redan etablerade att göra 2005 till ett underbart år! ”Happy New Year”!
Bild på tvåveckorscharmören finns på;
http://busigagrabbar.k-webb.nu/main/custom.asp?wid=13764&customID=26263





Svar på tråden: Kåseri Happy New Year!

Alltid lika

Skrivet av  Karro med Albert 10/11
underhållande och klockrent och Wilmer, ja han är ju underbar!!!
 

Fniss

Skrivet av  Solsken m 2 + Daniel 2/12
Tack!

Känner så väl igen mig, du har verkligen ett beskrivande sätt att uttrycka saker på!

Tack! Och god fortsättning på dig med!
 

Artiklar från Familjeliv