Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Våldförande på häst i Kungsängen (OT o jättelångt)

Skrivet av Gittan m Gemma 02 o Gianna 040318
Jag kanske ska börja med att säga att jag är veterinär. Idag har jag undersökt ett mycket obehagligt fall. En häst här i närheten har blivit skändad och penetrerad både vaginalt o analt med ett föremål. Hon har blött mycket och förövaren har torkat av sina blodiga händer och satt flera handavtryck på hästens täcke. Hur sjukt som helst! Antagligen har det skett i stallet på natten. Hon har skador utanpå och i slidan, på livmodermunnen och en kraftig skada som hade kunnat bli livshotande i ändtarmen.

Nu har jag gått o funderat på det här hela dagen och jag känner att jag skulle vilja arbeta mer med de här fallen tillsammans med polisen. Det här är ju inte första gången det sker. Jag skulle vilja medverka i en utredning om alla polisanmälda skändningar av djur och en gärningsmannaprofil samt rutiner för hur fallen ska handläggas av polis och veterinär i framtiden. Jag vet inte om man någonsin har fått tag i någon förövare, men om man gör en sådan här specialistgrupp kan man kanske komma närmare det målet.

Jag har en kund/hästägare som är kriminalare som jag tänkte kontakta, och Erik har en gammal klasskompis som är med i polisens gärningsmannaprofilgrupp. Båda dessa poliser är kvinnor. Jag vet inte hur mitt arbete skulle finansieras men kanske kan man få projektpengar från djurskyddsorganisationer etc? Erik har hört att den nya rikspolischefen hade tagit upp misshandel av djur som en hjärtefråga i en intervju. Man kanske ska kontakta henne också? Kanske kunde man samarbeta med kvinnovålds- och pedofili-experter inom polis, kriminalvård, vård etc också. Det kanske finns kunskaper där som kan tillämpas på detta område också. Jag har också funderingar på att utreda vad som finns på internet om denna typ av böjelser. Kanske avslöjar sig förövarna för varandra och skryter om vad de gjort. Kanske finns det ett nätverk? Vem kan man kontakta som är expert på sådana grupperingar/utredningar? Pedofili-expertis kanske?

Om någon har några fler idéer på detta projekt så får ni gärna dela med er!
Svar på tråden: Våldförande på häst i Kungsängen (OT o jättelångt)

Fy f*n!

Skrivet av  Maria m T & S
Om man fick tag i en sån person så skull jag lätt kunna strypa denne (honom)! Att ge sig på någon som inte kan försvara sig (djur el barn) o plåga dessa måste vara det vidrigaste som finns, undrar vad det finns för sjuka typer därute eg. Hoppas du kan starta upp ett nätverk för bättre samarbete o utredning i fall som dessa. Bra att du orkar ta tag i detta, smid nu medans järnet är varmt. Lycka till!
 

Usch vad otäckt!

Skrivet av  Pernilla med Lisa och Elin
Hemskt att någon kan göra så!

Hoppas att det går att få tag i den som gjort det.
 

Blir så ledsen!

Skrivet av  Loppan m Freja 27/3
Hur kan man???? Jä-la sjuka idiot!! Jag har varit med om ett liknande fall. Det var en häst som stod i samma stall som min som blev utsatt. Någon hade brutit sig in på natten och bundit upp henne på samma sätt som man kan göra med ston som ska betäckas (så dom ej kan sparka) och våldfört sig på henne med ett sopskaft. Hon fick så svåra skador att det inte gick att rädda henne. Allt pekade på att det var någon som kunde lite häst men tyvärr fick dom aldrig tag i personen. Man blir så arg o ledsen!!!!! Det är så sjukt att det inte går att förstå att det har hänt på riktigt!

Just nu har jag idee-torka vad det gäller ditt projekt men jag ska klura på det! Tänk att det inte ens finns ngn lagstiftning när det gäller sexuellt utnyttjande av djur! Helt otroligt. Man kanske kan ta hjälp av ngn djuskyddsförening och skriva till vår justitieminister?

Hoppas verkligen att den som gjorde det får sota för det. Länge o bittert.

Kramar till dig som orkar ta tag i detta jobbiga ämne trots två små busar där hemma!
 

Loppan!

Skrivet av  Gittan m Gemma 02 o Gianna 040318
Jag ska gå vidare med mina idéer, har blivit mkt peppad av alla och min pappa har kommit med mkt konkreta förslag. Jag ska sätta upp ett samarbete med rättspsyk, polis och veterinärer. Om det blir som jag vill så kommer jag då dels att tillsammans med polisen sammanställa alla anmälda fall, dels ha ett upprop till folk som känner till fall såsom du, och även till veterinärer. Hoppas du vill komma med dina uppgifter till den sammanställningen! När och på vilken ort skedde detta?
 

Haodi!

Skrivet av  Loppan m Freja 27/3
Kan jag maila dig på ngn adress? Mitt minne sviktar lite när det gäller det år det hände. Det är nog iaf minst sex år sedan. Men om du vill kan du få dom uppgifter jag har tex vem som ägde hästen om du vill kontakta henne för ytterligare info.

Keep up the good work! *imponerad*
 

ursh så hemskt...hur kan man göra sådan saker..

Skrivet av  Cattis : m : Alfons 01 & Maja 5/4-04
skulle jag vara häst ägare idag så skulle jag sätta upp videokamera i stallet.... för folk är så konstiga i dag att dom inte kan konsekvensen av sina handlingar. Men det måste väl vara någon som kan något om hästar. efter som dom vet hur man binder fast dom så att man inte kan bli sparkad.
Stenkast på dom jävlarna ute på gatan som förr i tiden så kanske andra se vad som händer när man gör så fula saker på oskyldiga djur....
 

Nä vet ni vad...

Skrivet av  jennieLina
hur vidriga kan människor bli ? Att ge sig på djur o barn borde vara belagt med dödsstraff !!!
Usch och tvi !
 

Blir rädd...

Skrivet av  Nette m.Evelina -02 o Gustav -04
...tänk vad det finns för idioter som rör sig i samhället. *ryser*

Stackars häst! Hoppas att hon blir bra snart och vågar lita på oss tvåbenta efter denna händelse. Tycker att du har en väldigt bra idé. Spinn vidare på den och våga satsa!
 

Idiot!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skrivet av  ronja00 med Leo 21/3-04
Hur f*n kan man utsätta djur(å människor) för detta???? Vet inte vad jag ska skriva....Fattar inte hur något kan vara så grym mot någon som absolut inte har gjort någonting!
Inom mig bubblar det av vrede...F*n.
Hoppas hästen mår bra efter omständigheterna och du jag hoppas verkligen du/ni får fast denna person som haf gjort dette vansinesdådet!!!!!!!!!!!!!
 

Det är så man mår riktigt illa

Skrivet av  LillaMy m. Jonna 040315
Jag blir så oerhört illa berörd när jag läser om djur som blivit misshandlade på olika sätt av människor. Djurens väl har alltid engagerat mej och jag tycker det är fantastiskt av dej att ta tag i den här saken! Det behövs verkligen någon som jobbar för frågan. Och det är onekligen hedervärt för det finns ju knappast så mkt pengar att tjäna.

Hoppas verkligen att det går bra, att du finner finansiärer och att vi kan minska den här typen av brott drastiskt. Kunde vi sedan skärpa straffen vore det inte tokigt heller. De är löjligt små tycker jag!

Ett stort lycka till!!
 

Artiklar från Familjeliv