Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nyårsbesök, BM besök och oro (lite långt)

Skrivet av Arwen4ever med Lilla E Bf 24/3
Mina systrar har varit här över nyår och det har varit trevligt men jobbig eftersom min mamma förväntar sig att vi ska ställa upp och betala allt, alltså mat och ev fika ute när dom är här och det är inte kul när man har 800:- som vi ska leva på till den 25:e och hon dessutom utan knussel kan ge 600 till minsta syrran som hon får handla kläder för men att ge oss lite när vi verkligen behöver då finns det inga pengar alls.

Sen var jag till BM igår och det känns inte bra, lessen hela dan igår efter det. Värdena var bra, HB 120, BL 115/70, Hjärtljuden låg på 148 och dom hittade hon direkt och SF måttet var 29 så magen har växt sen sist. Så allt det var ju bra.

Men hon ska ju sluta och vi får en ny BM nästa gång, 19/1, men det känns inte bra, jag har så svårt för att öppna mig för människor jag inte känner och att så här sent byta till en BM som jag ska tala om för hur jag mår och vad jag vill och så vidare känns inte alls bra. Men jag har ju inget val så jag hoppas att det blir bra och att det bara är jag som är orolig av mig.
Dessutom pratade vi lite om min oro för att nåt ska hända med bebben innan den är ute, det finns ju inga garantier för nåt här i livet och det vet jag, allt kan ju hända precis när som helst. Men det enda hon rekomenderade var att jag skulle gå till en psykolog och prata av mig oron så skulle det kännas bättre. Men jag vet inte det jag, som sagt så har jag svårt att öppna mig för folk och det känns inte som att gå till en psykolog skulle hjälpa mig. Som det känns just nu är det som skulle hjälpa mig är ett UL, att få se att bebben har vuxit precis som den ska och få se att den mår bra men det tror jag inte är möjligt så jag får vackert sitta här med min oro och hoppas att allt går bra.

Fick även papper om föräldrautbildningen och vi ska på första träffen 18/1, ska bli kul tycker jag men inte gubben som känner sig tvingad, han gör det bara för min skulle säger han, han tycker på sätt och vis att det är bra men han hatar folksamlingar och en grupp på drygt 12 pers är en folksamling i hans ögon och då blir det jobbigt, vilket jag förstår men det känns jobbigt ändå att han ska behöva känna sig tvingad till nåt.

Nä nu ska jag sluta för jag kan skriva hur långt som helst om allt jag oroar mig för men det blir inte bättre för det.

Hoppas ni har haft en bra start på det nya året trots det hemska som har hänt i Asien.

Krama om magarna
Svar på tråden: Nyårsbesök, BM besök och oro (lite långt)

Kram Arwen!

Skrivet av  ÅsaL
Jobbigt att byta bm och det är ju extra svårt om man har svårt att öppna sig. Hoppas att den nya bm känns fantastisk så du iaf kan prata av dig det värsta....

Oroar sig gör ju alla tyvärr, men det är bra att erkänna det och prata om det och du kan ju alltid testa psykolog. Funkar det inte så har du ju inte förlorat liksom.

Angående din man och föräldrautbildningen så finns ju alltid alternativet att du går själv. Men det kanske känns jobbigt för dig? Min sambo har social fobi, och var i ganska dåligt skick när Ludde var i magen varvid jag gick själv de få ggr jag gick dit. Han klarade inte tanken på att prata om nåt så känslosamt som hans första barn inför okända....

STORA KRAMAR TILL DIG
 

Tack för kramen

Skrivet av  Arwen4ever med Lilla E Bf 24/3

Ja jag hoppas också att det är en bra BM och att det bara är det att jag inte tycker om förändringar så snabbt som gör att jag tycker det känns jobbigt. Tror nog att det blir bra och om det känns jättefel så får jag väl be om en annan.

Psykologen har jag inte avfärdat helt än, mycket möjligt blir det att jag går det dit och provar en gång och så får vi se sen. Det är så mycket som ligger och spökar men värst är ju det att jag har väntat så länge på det här och det här känns som om det är min enda chans att få vara gravid och få ett barn, det är ju inte ens möjligt egentligen att jag ska kunna vara gravid fast jag är det och det är den oron som är värst, att nåt ska hända nu när jag nästan är i mål, nu när vi nästan har vårat barn i våra armar.

Och sist ang föräldrarutblidningen så visst skulle jag kunna gå själv men han vill på nåt sätt ändå ha infon så vi går på första och så får vi se hur det känns och vill han sen inte gå på dom andra 2 så går jag själv. Han är nog lite lik din gubbe för han vill inte heller sitta och lämna ut sig själv och sina känslor inför första barnet och han sa igår att "jag hoppas verkligen inte att det är som i vissa filmer där papporna ska bada en docka och sen klä på den för då åker dockan i papperskorgen och jag hem" Försäkrade honom att det inte är så (må jag då hoppas) och även om det nu skulle va så så behöver han inte göra nåt för jag litar på hans förmåga att senare kunna klä på och även bada vårat lilla hjärta utan att han först har övat på en docka.

Hämtade föresten Pamper babybox igår och man fick 12 newborn blöjor med och gubben utbrast " shit va små hur i fridens dar ska man få på ongen dom och hur sitter dom fast?" Hmmm, tja det första kan ju onekligen bli lite intressant men eftersom det är tjep på dom så kommer dom nog att sitta fast bara vi får dit dom.
Men dom var onekligen små och att tänka sig att om en 10 veckor mer eller mindre så ska våran lilla bäbbe ha dom är en otrolig tanken.

Tack än en gång för kramar och pepping, känns alltid bättre efter att man skrivit av sig.

kram
 

Angående blöjorna

Skrivet av  ÅsaL
Kan bara tänka mig in i din situation och jag förstår dig fullt ut... ATt oron måste vara ännu större när man väntat och längtat så länge!

IAf, oroa dig inte angående blöjorna. Vi var likadana :-) VI övade på vår systerdotter innan vi fick Ludde och det blev inte lyckat så det var bara att erkänna på BB att jag inte hade en susning hur man gjorde så dom fick visa. Och de första blöjorna satt väl inte strålande. Men man lär sig rätt fort
 

jag har lite koll

Skrivet av  Arwen4ever med Lilla E Bf 24/3
bytte mycket på min syrra när hon var liten och så har jag hunnit med nån på brorsonen men full koll har jag inte och mannen har aldrig någonsin hållit i en liten bebbe så för han är det helt nytt.

Nu ska jag lägga mig och kolla på mumsiga Johnny Depp i Scissorhand.

kram
 

Åh....

Skrivet av  Sandra med Mathilda 010302 + bf 25/3
vad jobbigt med allt....

Trist att din mamma förväntar sig att ni ska stå för allt när dom är på besök. Dålig stil!

Trist med barnmorskebyte oxå, typiskt!

Vad tråkigt att inte mannen vill gå med på föräldrarutb. av egen vilja... Tyvärr var det likadant med min man, men han följde ändå med till sist!

Hoppas att allting löser sig för er!

*kram*
 

Jo men

Skrivet av  Arwen4ever med Lilla E Bf 24/3
angåend min mamma så fattar jag inte att jag ens förväntar mig nåt annat, det har nästan alltid varit så och syrran som blev skitsur igår när jag tvingad henne att betala utelunchen igår för sig själv, själv fick jag nöja mig med en rejäl ostfralla men det var ok för jag kan ändå inte äta så mycket nu men det känns konstigt att hon tycker att jag ska betala hennes räksallad och själv får jag nöja mig med en macka för att jag inte har råd med nåt annat så jag vägrade och sa att du får väl va hungrig då eller ta en macka som jag och sen hittade hon ett par jeans på JC för 500:- som hon inte hade råd med och tyckte att jag kunde låna henne pengar till det, snacka om bortskämd fjortis :(

Jag har inte ens råd att köpa en mammatröja utan kör fortfarande med mina vanliga toppar och det må väl va hemma men det är inte kul att gå på stan och behöva dra ner tröjan hela tiden för den åker ju upp.

Och morsan som sen ringde och inte fattade varför jag var lessen :(
Jag säger bara det tack och lov att man ibland bor 80 mil bort för annars skulle jag bli tokig.

BM bytet blir säker bra, det är bara jag som är nojig över snabba förändringar och känns det helt fel får jag väl byta igen.

Gubben ska följa med åtminstone på första och sen får vi se om jag går själv sen eller hur det blir. Han vill ju ha infon samtidigt som han tycker att det är jobbigt att det är så många andra med.

tack för kramen och kram tebax
 

Gumman!

Skrivet av  Norrvan BF 20/3
Inte ska du behöva vara så orolig att du blir ledsen! Tycker du ska kräva ett till UL. Ring MVC och beskriv hur du känner! Kan ett UL hjälpa är det klart att du ska få det, kostnadsmässigt är det ju billigare än psykologhjälp. Ta hand om dig!
 

Artiklar från Familjeliv