Snabb ris a´la malta |
|
Skrivet av | lotta |
Har lovat min syster i ett svagt ögonblick att göra ris a´la malta, men hur gör man det? Går det att köpa risgryns-gröt på rulle och vispa vanilj-visp och vända i lite försiktigt och sen i med clementiner eller? |
|
Svar på tråden: Snabb ris a´la malta | |
|
|
Jadå! |
|
Skrivet av Margut med 4:an i magen | |
Jag gör ungefär så, men använder vispgrädde i stället för vaniljvisp. Vispa grädden till "lagom" konsistens (inte så fast som till tårta). Tillsätt lite vanillinsocker efter smak. Blanda med gröten. Sedan brukar jag ha apelsiner i stället för klementiner. Delar varje klyfta i 3 bitar. Har ätit ris à la Malta med kanel i också, men det tyckte jag inte om... :/ |
|
Hoppla,hann inte |
|
Skrivet av Dellen *<);o)> | |
läsa ditt innan jag skrev mitt inlägg.Men vi gör uppenbarligen samma lika :O) | |
|
|
*s* |
|
Skrivet av Margut med 4:an i magen | |
Den är bäst! :-) | |
nästan lika |
|
Skrivet av Linda o buspågarna | |
vi tar jordgubbar istället samt serverar med saftsoppa (jordgubssaft o potatismjöl som kokat upp) | |
Jamenvisst! |
|
Skrivet av Dellen *<);o)> | |
Det borde funka,jag har iofs vispad grädde(med vaniljsocker i)och apelsinklyftor istället.Men det är i stort sett samma,så kör på ;O) | |
|
|
ok, tackar så mycket för svaren *imt* |
|
Skrivet av lotta | |
sss | |
Med risgrynsgröt på rulle... |
|
Skrivet av Mimmi & Zacki | |
..kan Ris ala Maltan bli lite mer lös i konsistensen anser jag.. Ett annat råd är att köpa Riskvikk från AXA ta lite grädde om man så vill o bara blanda i clementinerna o mandeln....samt att man själv tillsätter lite vaniljsocker efter behag... |
|
Fast Riskvikk... |
|
Skrivet av Anna E med Viktor -01 och Emma -03 | |
...innehåller aspartam eller nåt annat sötningsmedel väl? Har för mig att jag tyckte den smakade päckel när jag fick provsmaka i en butik en gång. (Får en läskig besk eftersmak av bla aspartam.) | |