Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

melatoninfråga

Skrivet av Ika
Ni som har melatonin till era glin, hur funkar det? Vi fick dan innan julafton och var så glada, äldsta killen (Gnoff) _somnade_!!!!! Han sov hela natten men vaknade extremt tidigt på morgonen. Efter någon veckas utvärdering tyckte läkaren att vi skulle köra två tabletter och det gör vi nu. Han somnar fortfarande bra, men har hittils bara sovit normalt på morgonen en gång, samt att han två nätter har vaknat igen, som förut. Jag när ett desperat hopp om att detta beror på att det har varit ganska inaktiva dagar för honom den senaste veckan och att detta ska lösa sig när han börjar skolan igen, men vad tror ni, gör det det?? Ett stort plus är dock att han inte ligger timme ut och timme in på kvällarna och har ångest!
Tyvärr verkar han vara om möjligt ännu vildare på dagarna..(utvilad för första gg i sitt liv?)
Svar på tråden: melatoninfråga

Vi har goda erfarenheter..

Skrivet av  Tigeröga
av melatonin. Vår son som haft ett elände att kunna somna i alla år blev hjälpt av detta. Han blev naturligt trött, gäspade och ville gå och lägga sig - bara en sån sak (efter att man i åratal sjungt, läst, legat bredvid i timmar...)! Det händer att han vaknar till, men det är inte särskilt ofta. Han har alltid varit morgontrött, så det är snarare omvänt bekymmer för oss när man ska få upp honom till skolan.
Han fick melatonin när han var 12 år, nu är han snart 15 och har fått höja dosen ett par ggr. Möjligen är det såatt effekten minskar över tid - en gissning från min sida. Lycka till.
 

Vad krävs för att få detta?

Skrivet av  Dizzycat
Hej! Vad krävs för att få melatonin?
 

Vi fick det under pågående..

Skrivet av  Tigeröga
..utredning vid Barnneurologen på HS. Allvarliga problem att kunna somna med sena nätter som följd var grunden för att vår son fick det - också att man konstaterat neurologiska problem. Vi provade lergigan, diverse örttéer, catapresan innan men det hjälpte inte. Melatoninet fungerade bra på en gång, men läkaren måste ansöka om liscens för att få förskriva det.
 

Vad är...

Skrivet av  Dizzycat
... neurologiska problem?
Vår dotter kan inte komma till ro och somna själv (somnar 23.00 eller senare). Hon vaknar mellan 6 och 7 på morgonen och sover inte på dagen (utom någon kvart i bilen då och då). Varenda natt vaknar hon flera gånger och hon har dessutom _mycket_ störd sömn med mycket prat och sprattel.
 

Artiklar från Familjeliv