Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

"För barnets bästa" ????

Skrivet av Föbannad
Hej! Jag är ni här. Min dotter har varit utsatt av min ex sambo med vilken jag har ett barn ihop på 14 mån. Jag har gört polisanmällan och anmällan till soc. Förra veckan fick jag besked att polisen har lagt ner förundersökningen. Soc. har gjort utredning om mig enligt § 50 men ingen har gjort något soc. undersökning om pedofilen om jag "nu" får kalla honom det med tanke på nedlagt polisund. Han har 4 biologiska barn och detta innebär att han fritt kan söka jobb inom barnoms. eller på andra ställen var han får fritt träffa andras barn. Han har tidigare sagt till mig att han har tröttnat att jobba som murare och att han skulle tänka sig att utbilda sig till barnskötare eller frit.ped. för att han tycker om att jobba med barn, och han har ju erfarenhet av egna barn. Inte ens hans grannar för veta att han är pedofil. Det kommer barn som umgås med hans egna hemma hos honom och vissa utav de har sovit över. Ni vet själva att barn tyger om det och det är oklart om han har övergripit sig på några fler. Han bör i en liten kommun i västra Sverige var alla känner alla men ändå hans ident. är skyddad och eftersom han är inte dömd det är fritt fram för honom att göra vad han vill med nästa offer. Är det det samhället vi lever i var utsatta barn förblir offer, deras mödrar hotas av soc. i stället för att få förståelse och stöd, polisen lägger ned förundersökning för att de "tror inte att han blir dömd" pga brist på bevis, det räcker inte vad barn har berättat klart och tydligt. Undrar vad som händer när de utsatta barn växer upp en dag och för makt att påverka. Undrar hur dem som låter gärningsmannen vara och trycker ned det redan nedtryckta barnet lägger sig på kvällen med gott samvete. Var de inte barn själva eller har de glömt hur det är. Eller tror de att det kan inte hända de för att de är "bätre" en de familjen var övergreppet skär. Tyvärr, det finns ingen vaccin mot det, det kanske händer i just deras familjen fast de är lika blinda för det.

Föbannad
Svar på tråden: "För barnets bästa" ????

Svårt att säga så mycket om detta

Skrivet av  Sportbil
Tyvärr är baksidan av rätts-säkerhet att man får acceptera att en och annan brottsling går fri. För Olof Palme räckte det inte ens att hans fru Lisbet klart och tydligt pekade ut hans mördare!
Man kan ju inte gärna döma en människa om inte tillräcklig bevisning finns. Då får vi ju ett rättslöst samhälle där man kan sätta dit vem som helst som man ogillar bara genom att ljuga hos Polisen.
I just ditt fall är det ju dessutom omöjligt att uttala sig då man ju inte är personligen insatt.

Bry er om era barn och deras dagis/skola är mitt generella tips! Då kanske eventuella missförhållanden kan upptäckas i tid.
 

Tack till alla svar

Skrivet av  Förbannad
Det är verkligen trokigt att samhället fungerar så att de skyddar förövaren i stället för offer. Jag är ingen politiker men vill gärna kunna påverka, för jag vill inte att mina barn ska växa upp i ett samhälle med sådana värderingar.

Vad gäller BUP eller läkarundersökning, det kan jag säga att åklagaren har inte begärt något sådant trots att jag ville att de ska undersöka barnet. Deras komentar var att "Man kan använda det emot oss i ev. rättegången som att barnet har blivit påverkad av bl. psykologen. Jag själv fick inte heller prata om det med mitt barn.

Det värsta var i alla fall hur Soc. har hanterat ärrende. Jag blev ifrågasatt som mor till mina barn och mitt förmåga att ta hand om de. Jag undrar verkligen villka IDIOTER sitter där på Soc. när de i stället att ge stöd till utsatta familjer försöker splittra de och hotar med LVU.

Mina närmaste undrade om de hade kontakt med förövaren, pga deras agerande för det kändes som Soc. ville hämnas på mig för att jag vågade anmälla en "snäll familjefar".

En utav soc. sa också till mig "Du vill bara få honom i fängelse". Då undrar jag vad är det för värld vi lever i?

 

Artiklar från Familjeliv