Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

undrar..

Skrivet av willow bf 29/5
hur säller sig era män till att vara med på förlossningen?.. Min vill inte.. Kan det vara en fråga om uppväxt?
Svar på tråden: undrar..

Min man..

Skrivet av  Nickis@
...som kommer från grekland trodde jag skämtade när jag sa att han skulle vara med vid förlossningen, men han gick med på det när han förstod att man fick det här i Sverige.
 

min var med

Skrivet av  Tina med Claudio
..och jag skulle aldrig ha klarat det annars!
Så känns det i alla fall, jag ville absolut ha med honom, och han ville också vara med.
Man kommer så otroligt nära varandra när man går igenom en sådan sak tillsammans!

Min sambos farbror var med på sina barns förlossningar, nu förtiden så tror jag att de flesta syrianer är positivt inställda till det hela:)
 

Ville gärna

Skrivet av  J m. Shoan
Hej!
Min man ville jättegärna vara med på förlossningen medan jag var mer tveksam. Vi kompromissade så han fick hålla sig vid mitt huvud. Tyckte det var ett ovärdeligt stöd och han var själv stolt över det efteråt. Skröt om hur jobbigt det varit och hur duktig han varit.*skratt*
Tror det beror på uppväxt, värderingar och till viss del kunskap om hur viktigt det är.
 

min man

Skrivet av  nadia3
Min man var med på alla förlossningar,men jag ville inte att han skulle vara med just i utdrivningsskedet.Hans mamma har varit med hela tiden.Alla tre förlossningarna.
 

Min var med på båda...

Skrivet av  Isabella
Det var ngt. som var självklart för oss, han tvekade liksom aldrig. Men han har ju bott i Sverige sen han var barn....kanske din man är "nyare" svensk????
Vet inte?
Det var iallafall ett otroligt stöd att ha honom med, för mannen är det nog oxå viktigt att få känna sig delaktig i förlossningen & få vara med o stötta, & trösta! Om han själv vill förståss! Man kan ju kanske inte tvinga. Har du ingen annan som kan vara med? Din mamma, ngn vännina el syster. Det är nog skönt att ha ngn med sig.
 

Min man..

Skrivet av  Camilla
ville först inte vara med på förlossningen.
Han sa att det är ens mamma eller liknande som är med men efter lite diskussioner gick han med på det.
Men han höll sig uppe vid mitt huvud hela tiden.. *s*
 

Min var lite tveksam

Skrivet av  Carita
Han trodde att det skulle bli svårt att se mig lida. Men jag ville verkligen inte vara ensam med personalen så han var med. Och det visade sig inte vara så svårt att se mig lida som han trodde! ;)
 

Italien

Skrivet av  Milano
Här har det ändrats radikalt de sista 8-10 åren. Nu är det en självklarhet att mannen är med vi förlossningen. Min tyckte det var det finaste han någonsin varit med om att se sin dotter komma till världen. Han klippte navelsträngen och så. Jag tro det är bra att mannen ser hur det är att föda barn!
 

För oss var det självklart

Skrivet av  Ele
att han skulle vara med, men du har säkert rätt i att det har med uppväxt att göra. Jag tror synen på det håller på att ändras på många håll, vad jag har förstått är det allt vanligare i Chile (där min sambo är född) att mannen är med, i alla fall på privatkliniker. Bland de chilenare jag känner tycker de flesta att det är en självklarhet att pappan är med.
Men sen är det ju också så att en del män faktiskt också tycker det är svårt/obehagligt/är rädda, fast det är väl inte helt accepterat att de säger det. Vet du varför han inte vill vara med? Ett förslag är kanske att ni hittar en person till som kan vara med (om du tycker det är ok förstås). I så fall har ju han en möjlighet att gå ut _om_ han känner att han inte klarar det.
 

Oj, det frågade

Skrivet av  Selma m 2 barn
jag inte ens om, jag bara tog det för givet att han skulle vara med. Han fegade lite pga blod och sånt, men det kan väl vem som helst egentligen. Tror som ele att det är vanligt nu i Chile att vara med (min make är oxå från Chile)
 

Min gubbe

Skrivet av  Vickan
var med på sonens förlossning. Han visste inte ens att mannen kunde va med! :) (Han e från Pakistan) Men när jag upplyste honom om hur de funkar i stora drag så blev han glad. En självklarhet för honom o va med när hans barn föds!
Nu, om ca.4 veckor, väntar vi vårt andra barn. Nu e de dock jag som e tveksam till att han ska va med. Dels så har vi ingen som kan vara barnvakt. Absolut ingen! Men dels så kände jag inte att han va ett stöd utan jag anade honom bara i rummet vilket mer irriterade mig än nåt annat. Men, vi får se... Han vill ju va med.
Sen tidigare har jag 2 barn med en chilenare. Även för honom var de självklart att vara med.
Båda papporna klippte navelsträngar. ;)
 

Min man som är från

Skrivet av  Michelle m pågarna
Haiti. Blev först chockad när vi väntade Justin och jag sa att han skulle vara med (självklart för mej) Men chocken la sej snart och han ville helt klart vara med. Tyvärr slutade båda mina förlossningar i akutasnitt så han kunde inte vara med ....
 

Min man...

Skrivet av  Marie md Isabelle -96 + bf 0502
...har inte varit med om att någon man i familjen eller närmaste omgivningen varit med på sitt barns förlossning. Han hade inte ens sett ett foster på bild. Men för honom har det hela tiden varit sälvklart att vara med på förlossningen. När vi tittade i Lennart Nilssons bok, ett barn blir till blev han alldeles till sig och helt förstummad. Han tycker att det är fantastiskt. Jag är jätteglad för detta. Jag har för lite kunskap om kulturen för att säga ngt om varför vissa män inte vill vara med. Jag önskar dig i alla fal lycka till med allt.
Kram Marie
 

Jovars...

Skrivet av  p
...även fast min makes egen mamma dog när hon födde fram honom så tvekade han aldrig att närvara vid våra barns födelse.

Han bar alltså på en massa tråkigt "bagage" men förberedde sig ordenligt innan så det blev aldrig jobbigt för honom.
 

Första gången

Skrivet av  Helena B A
vi pratade om det så sa han att han inte kunde vara med, det skulle vara fel att se på något så intimt och dessutom var han rädd att jag skulle börja skälla på honom eller slå honom under förlossningen så att han skulle tappa behärskningen och bli sur...
Jag försäkrade honom att hans jobb var att hålla min hand, massera ryggen mm, han skulle _inte_ behöva titta mellan benen på mig när barnet kom ut, och då var det inget problem längre.
Som tur var har båda mina förlossningar varit snabba och enkla, så det har inte alls varit någon utmaning för honom. Om det hade blivit 20-timmars kamp på förlossningen och jag hade skrikit åt honom när det blev tufft, så hade han kanske inte klarat av det utan stuckit sin väg, vad vet jag?
 

I Mexico....

Skrivet av  Mexico
ar papporna med, atminstone inom den privata varden. Detta galler aven planerade snitt.
 

Han var självklart med!

Skrivet av  Sunshine
Vi hade inte någon diskussion om han skulle vara med eller inte, det var självklart att han skulle vara med! Jag tror att de flesta eritreaner i Sverige (iallafall de yngre) är med på förlossningen. Hans föräldrar tog också för givet att min man skulle vara med, men min mans pappa skulle inte tänka sig att vara med om hans fru skulle föda.
 

Han kräver...

Skrivet av  Anna, v 27
att få vara med! Helst vill han även ta emot barnet när det kommer. Och vill nog klippa navelsträngen också.
 

Han ville inte

Skrivet av  LillKatt
verkade det som men jag krävde att han var med. Föräldragrupperna vägrade han komma till däremot.

Han var bara med tills barnet var fött sedan försvann han från sjukhuset.
 

TACK ALLA!

Skrivet av  willow bf 29/5
Nu har jag lite att gå på. Att han har en annan uppväxt och uppfostran betyder inte att han slipper undan.. *ler*
 

Artiklar från Familjeliv