Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni som har barnen på dagis!

Skrivet av Nikki
Hur många timmar går dem och hur mycket resurs har dem och slutligen vad för handikapp har dem?

Svar på tråden: Ni som har barnen på dagis!

Hej Nikki.

Skrivet av  Ann m Frida & Fanny
Frida började nu för snart 3 veckor sedan och ska gå 25 tim/veckan mellan 08-13 varje dag. Hon har en assistent som tar hand om henne de timmar hon är där. Frida har Noonans syndrom och i hennes fall är det problem med grovmotoriken och maten. Hon får ju all mat i knapp och det tar sin lilla tid. Och så kan hon inte förflytta sig själv än.

Ann
 

HejNikki,

Skrivet av  Strömmen
svarar dig här oxå.

E har ju som sagt hjälp all tid som han är på dagis. De svårigheter han har är att han inte vill och klarar de vardagliga sysslora som att äta, klä på sig, gå på toaletten (är i alla fall blöjfri nu men säger inte till) problem med att tolka sociala koder, hamnar lätt i konflikt med andra barn och vuxna. Han behöver stöd i det han gör helt enkelt.
 

Våra svar

Skrivet av  Millimeterns mamma(0201)
Hej Nikki

Millimetern går 8 timmar/dag på dagis (8.00-16.00).
Vi har resurs 20 timmar/veckan, dvs hälften av tiden. Vi hoppas att vi skall få loss lite fler timmar nu under hösten (tänk att man alltid måste bråka...)
Dottern har "diagnosen" psykomotorisk utvecklingsförsening" - märks framförallt i hennes grovmotorik.
 

Vi har

Skrivet av  Ullet
mellan 7.30 o 16.45 varje dag, resurs hela tiden alltså en som hela tiden är avbokad för Isak. Handikapp: hyepraktiv, autistisk, utvecklingsstörd/förståndshandikappad, motoriskt försenad, språk o kommunikationsstörningar (inget tal el språk på ngt sätt), kroniskt förstoppad, koncentrationssvårigheter, barnastma, nedsatt immunförsvar mm.
 

Artiklar från Familjeliv