Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Så tröööött **HJÄLP**

Skrivet av ...
Jag är en otillräcklig mamma! Hur kunde jag tro att jag skulle orka ta hand om fyra barn. Min ork sträcker sig bara till det nödvändiga, när jag tagit natten med liten (1 år) så orkar jag knappt med brorsan (2 år). De andra två är lite större, men de har aldrig tillgång till en glad och aktiv mamma som ger...

Hade jag vetat skulle jag..ja, vad skulle jag ha gjort. Mitt självförtroende är i botten, varför klarar jag inte det som alla andra klarar?? Ska den här FÖRLAMANDE tröttheten följa mig resten av livet? Deras barndom försvinner mitt framför ögonen på mig och jag kan inte vara den mamma jag vill.

Funderar ibland på om de inte skulle ha det bättre utan mig. De stora har sin pappa och en pigg och engagerad styvmamma...jag bara gnäller och tjatar på dem när de är här. De små har en underbar pappa.
Svar på tråden: Så tröööött **HJÄLP**

Alla har

Skrivet av  Jofia
vi våra dåliga perioder ibland. Just nu är det normalt att vara trött. Då du ännu då har två små nära varann i ålder så är det säkert ännu jobbigare.
En sak skall du iallafall komma ihåg. Dina barn har ingen bättre mamma än du. Så det så. *Kramar om*
 

stackars dig!

Skrivet av  mae 3+fyran i magen
Tycker att du ställer för höga krav på dig själv.Att ta hand om allt detta är ju helt otroligt!!!Men du kanske skulle behöva komma iväg lite vara lite för dig själv-arbeta lite lagom mycket (vilket ju pga ekonomin inte alltid låter sig göras men man kan ju dra ned på det onödiga huvudsaken man mår bra)Alla känner sig otillräckliga ibland och det har kanske inte bara med antalet barn att göra utan egna högt ställda krav på hur man ska vara som föräldrar etc.
 

ingen hjälp precis

Skrivet av  Erika m. 5 barn
Men jag förstår på ett ungefär hur du känner dig. Jag har oxå en 1åring och en 2 åring + 3 lite större. Just nu känns det som all ork och tid går åt till att orka upprätthålla normalt kaos hemma.
Men jag tänker och skyller på att vi fick ingen sol i somras (som åtminstone jag behöver) för att klara av den här mörka årstiden, jag har ammat och varit gravid i 9 år och med just dessa två små finns ingen utrymme att få göra något eget(eller ens tänka en tanke klart) utan man måste hela tiden "hålla koll" på dem. Dessa saker ihop gör att man blir TRÖTT och GRINIG och inte alls den mamma man vet man kan vara.
Mina barn har oxå en bra och deltagande pappa men jag är trött ändå.Kanske en idee är att låta papporna göra mer hushållsuppgifter när de är lediga och vi mammor tar och går iväg till något roligt med ungarna, i vår familj blir det oftast pappan som står för utflykterna och jag blir kvar med småttingarna och disken(igen).
Vi får väl hoppas att orken kommer med vårsolen.
OCH Jag vet att de inte skulle vilja vara utan dig och det vet du med eller hur?!
 

Artiklar från Familjeliv