Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ögondroppar

Skrivet av Malin med Lucas
På 4-årskontrollen upptäcktes det att Lucas inte helt klart kunde urskilja bokstäverna på den näst sista raden på syntavlan.

Vi fick remiss till ögonkliniken. Nu i torsdags så var Lucas pappa med honom dit och de droppade några droppar i Lucas ögon.

Fortfarande i dag söndag så har Lucas något förstorade pupiller på grund av dessa droppar. Nu undrar jag om någon vet vad det är för droppar ? Varför ger man dem ?

Lucas är lite översynt.
Ska kollas igen om 6 mån.

Någon som har samma "fel"

Malin

Svar på tråden: Ögondroppar

ögondroppar ja...

Skrivet av  Åsa
Då min son var drygt tre månader gammal så upptäckte vi att han flackar med blicken och har svårt att fokusera. Vi hamnade till sist hos en ögonspecialist som undersökte honom och droppade ögondroppar i hans ögon. Detta gör man för att pupillen i ögat ska utvidga sig och på så sätt kan ögonspecialisten titta in i ögat och se bla ögonbotten, en del av synnerven osv. Jag är ju ingen specialist på området men genom att droppa ögondroppar i vår sons ögon kunde hon konstatera att ögonen var friska men att han är starkt översynt. Det hade man aldrig fått reda på annars, eftersom min son är så liten och inte kan tala om vad han ser och vad han inte ser. När man har droppat sådana droppar i ögonen blir barnet ljuskänsligt under ett dygn ungefär. Det var vad vi fick veta.
Vilka verksamma ämnen dropparna innehåller vet jag dock inte.

Jag kan tillägga att min lilla kille har fått glasögon men det verkar som om han har ett mycket starkare brytningsfel än din son.
Lycka till!
 

malin med Lucas

Skrivet av  Helena
Om inte pupillerna går tillbaka bör du ringa tillbaks till ögon läkaren för ibland behövs det medicin för att ögonen ska bli normala igen. Det är inget farligt men obehagligt att gå omkring med förstorade pupiller..
 

Artiklar från Familjeliv