Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Byta dagar med x:et

Skrivet av Faktiskt irriterad
X:et vill ha barnen någon helgdag innan jul för att fira "lilla julafton" med dem. Jag har julafton och han juldagen, vi har haft varannat år sedan skilsmässan.

Nu har jag sagt nej, för det är tillräckligt tight med tid innan jul ändå. Vi har två födelsedagar i familjen som ska klaras av, samt att jag inte vill hålla på och byta. Är det för mycket begärt att han får ordna sin "lilla jul" på någon dag då han har barnen? Vi har faktiskt varannan vecka. Naturligtvis fick jag höra att jag minsann inte satte barnens bästa i fokus. Men jag menar att den här planeringen av veckor och jul har han vetat sedan ett år tillbaka.

Jag är så trött på att dansa efter hans pipa och ställa upp på hans planer.
Svar på tråden: Byta dagar med x:et

Tycker det låter lite taskigt

Skrivet av  ~Trixie~ med tre
Vi har precis som ni, jul vartannat år. Den som inte har barnen till jul har barnen helgen innan jul för att kunna fira med "sin" sida av släkten. Varför missuna pappan och barnen det? Det är väl tufft nog när man har en barnlös jul. Ja, jag förstår det inte.
 

Men..

Skrivet av  Faktiskt irriterad
Han har ju hela veckan innan jul med barnen! Det är bara julafton som är min..han har dessutom juldagen och annandagen. Det är väl inte för mycket begärt att han fixar något då? Jag tycker nog inte att jag är så taskig.
 

Fast....

Skrivet av  ~Trixie~ med tre
....han kanske vill fira med sin släkt OCH barnen och dom släktingarna kanske bara kan på helgen. Så är det för oss. Försöker bara se två sidor av saken:).
 

Håller med dig!

Skrivet av  Tweedy
Jag tycker att ni ska köra på det ni har bestämt!

Jag var på samtal på FR (sonens pappa glömde bort det...) i förra veckan och sa att jag kunde tänka mig att byta bort min nyårsdag i år med tanke på att jag fick den förra året då sonen låg hemma i 40 gr. feber MEN kontaktpersonen tyckte att vi ska göra så vi bestämt så...nyår blir min i år igen..
Pappan har julafton och sonen kommer till mig kl. 12 på juldagen och då ska vi ha "julafton"!
 

Jag brukar ju hålla på

Skrivet av  Niklas
papporna :).. Men här håller jag med dig.. Stå på dig..


MVH Niklas
 

Han har ju juldagen

Skrivet av  Malinau
Är inte det perfekt och nära nog för en lilla julafton? Tycker jag.
 

Artiklar från Familjeliv