Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Att vinna EV i TR...

Skrivet av infekterade familjen
Hur stor chans har pappan i det här fallet att vinna EV för sig själv om deras 4,5 åriga dotter som bor hos honom, styvmamman och nya syskon? Barnet har alltid bott heltid hos dem och bara sett modern sporadiskt. Modern bor dessutom i ett annat land illegalt och utan jobb eller inkomst eller någonting. Modern har tackat nej till uppehållstillstånd i Sverige. Modern har skadat barnets psykiska hälso då de bodde tillsammans i ett tredje land och barnet blev inlåst hos alkholister etc etc. Detta hände men vi har ju inga direkta bevis, bara det att vi vet hur det var! Det lär ju inte hålla i rätten som bevis. Hur ser det statistiskt ut? Vi hävdar enskild vårdnad då mamman är direkt olämplig som vårdnadshavare, inte bryr sig om barnet, inte bor i Sverige, aldrig har bott eller ens kommer att bo i Sverige och därför inte kan förstå de beslut som hon som vårdnadshavare ibland måste underteckna. Dessutom uppvisar hon otroliga samarbetssvårigheter och har nnu senast försökt kidnappa sitt eget barn härifrån - därav anledningen till vårdnadstvisten. Nu idag fick vi beviljat rättshjälp och nu kan vi starta rättegången. Mamman kan ej svenska, är det någon som har erfarenheter av mer internationella fall? Hur görs det med tolkar etc? vem bekostar/hjälper mamman? Hon har redan sagt nej till alla samarbetsavtal med reglerat umgänge som vi föreslagit. Det är redan klart att vi vinner boendet i detta fallet, men vårdnaden är också mycket viktig för oss, så att vi slipper alla framtida bråk om småsaker.

Någon som har råd att ge???
TACK
Svar på tråden: Att vinna EV i TR...

Vet inte men...

Skrivet av  Sunrise
i det här fallet hoppas jag att ni får det.

Kan ni bevisa att mamman inte bor i Sverige längre? Kan ni bevisa att mamman tackat Nej till uppehållstillstånd?
Kan ni bevisa eller åtminstone trolig göra att hon planerar att ta barnet?

Om svaret är "Ja" på frågorna här ovan så borde ni ha goda chanser till EV. (Jag har arbetskamrater som fått det av det skälet.)

Försök ta reda på vad en vårdnadstvist i det landet ni tror att hon planerar att föra barnet till skulle resultera i. Och kom ihåg: Det är bevis, bevis och åter bevis som gäller. Annars riskerar det bara att uppfattas som smutskastning.

ps Det finns en särskild snackgrupp för multikulturella föräldrar här.
 

Artiklar från Familjeliv