Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

"morrande hund"

Skrivet av Gordonägare
Vår Gordon Setter som är ca 3 år har svårt att vänja sig vid vår ettåriga dotter. Han är annars jättesnäll och gosig men så fort hon närmar sig honom går han iväg eller så "morrar" han åt henne. Jag tror att han tycker hon är oberäknelig och kanske också att han står över henne i rang. Har ni någon erfarenhet av detta och hur har ni gjort?
Svar på tråden: "morrande hund"

Han

Skrivet av  Jörn
behandlar dottern exakt likadant som han behandlar andra valpar. *ler*

Ägna hunden en hel del tid, det är lätt att glömma bort jycken då det är smått i huset. Låt honom vara med då ni håller på med barnet, klappa gärna honom när matte diar människovalpen, gör amningen till en mysig stund med hunden samtidigt, men tvinga honom inte!
För övrigt gäller det "gamla vanliga", gör en fredad plats åt hunden där den lilla absolut inte får tillträde och där han kommer undan den otäcka människovalpen.
När tösen blir äldre ser ni till att hon matar honom emellanåt, att _ni_ sätter henne högre i rang än honom, han ska alltid ut sist genom dörrar osv.
Det är ju mycket lätt att man läser in saker i hundens beteende som inte finns där och naturligtvis är man rädd om sitt barn, men: se framför allt till att ni inte skäller på hunden eller korrigerar beteendet med våld/hot/obehag. Då blir det etter värre. Ett enkelt och lugnt "håll truten och gå och lägg dig" räcker gott.

 

Håller tummarna

Skrivet av  Malla
för att ni får en bättre lösning på problemet än vi.
Vår hund gick till de sällare jaktmarkerna igår för att han bara blev lömskare och lömskare mot vår dotter (9 mån).
Men han gick inte iväg från henne - han följde istället efter och morrade, mer och mer oprovocerat.
Han var aldrig någon familjehund, höll sig helst för sig själv och tyckte i princip inte om att bli klappad, så det var väl inte alldeles oväntat. Fast det känns hemskt ändå.
 

Åh,vad sorgligt.¤imt¤

Skrivet av  AmStaff matten
¤
 

Tack för tipsen *imt*

Skrivet av  Gordonägare
*
 

Kompostnät...

Skrivet av  Breeder
...eller grind i en dörröppning, så att din hund får vara ifred för barnet ibland. Det vill jag också påminna om. Små barn kan ju göra hunden lite osäker för de rycker ju i pälsen, trillar på den mm. Antar att det har hänt, för så hände när vi hade småbarn.
Håller med om att berömma hunden och låta den ta del. Men också att den får vara ifred!
Tror inte man behöver fundera så mycket om rang...
 

Artiklar från Familjeliv