Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

em64

Skrivet av Linda
svarar dig här då ditt inlägg nu är på sidan 2

Har du hunnit testa något av förslagen som du fick?
Jag skulle nog fejka back-uper vid flertal tillfällen per dag under ett par dagars tid för att förvirra hunden. Något annat du skulle kunna testa är att ge hunden tex ett ben eller ett riktigt hårt kex att sysselsätta sig med i väntan på att du blir klar.

Tror att det är typiskt border att pipa när de vet att det drar ihop sig, sådan är min med. På morgonen springar han mot ytterdörren varje gång jag rör mig i undervåningen och verkligen visar att "matte nu är det dags" och är jag för långsam och ignorerar honom för många gånger så börjar pipet.
Svar
min gnällande hund
jag får kanske försöka stå ut med gnällandet och acceptera att han är av gnällande typ även om det ibland retar gallfeber på mig.

Jag har försökt att distrahera honom med annat. Har försökt att ignorera, fyat honom. Det ända jag inte har gjort är väl att ge honom godis för då tar han väl det som en belöninge och fortsätter sitt gnälliga jag.

Nu har han börjat i bilen också. Även om vi inte är på väg till något "roligt" ställe som skogen så gnäller han i tron av att vi är på väg.

Ett stort plus till honom är att när bilen väl är parkerad och jag lämnat honom så lägger han sig ner. Varken skäller eller gnäller.

Nu ligger han på golvet på jobbet och smågnäller hela tiden. Han har förmodligen tråkigt också men jag kan inte leka med honom hela tiden. Och roa sig själv - det är han dålig på.

Men tack för alla råd.

Skrivet av  em 64