Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni som har många Marsvin, tycker folk att det

Skrivet av Marsvinsmamman
luktar djur hemma hos er? Min granne säger att det luktar djur hos mig. Vi har våra i köket. Själv tycker jag inte att de luktar mer än av hö och spån. Bara när jag inte gjort rent i burarna luktar det.

Men jag kanske är van vid lukten. Vi har fler Marsvin i vårat kök. Jag byter spån 1 gång var 5:e dag ungefär. Då gör jag rent burarna också.

Svar på tråden: Ni som har många Marsvin, tycker folk att det

Nu har vi ju bara 2, men...

Skrivet av  Lene m 4 barn+2 Marsvin
...jag har inte hört någon kommentar direkt. Dock tyckte jag det luktade betydligt mer i början när vi hade tidningar under spånet. Nu köper jag papperspellets (tex Toa-Lätt eller *kommer inte på namnet* från Granngården)och har under spånet, det tar bort lukten betydligt.
 

vi har två

Skrivet av  UlLi
och dom är i dotterns rum och ja det luktar om dom oftast bara spån och hö men man känner ganska snabbt då det behöver städas och nu är detta två killar så jag tycker det luktar lite mer ju äldre dom blir. nu är oftast dotterns dörr stängd så doften blir ju lite kompaktare eller hur jag ska skriva, men jag tycker ändå det luktar mindre från marsvinen än så länge än från kattlådan då vi hade vanlig kattsand och den uppe på toan, nu är katten i källaren och har papperspellets i lådan så då störs man inte av den doften längre.

alla har vi ju en speciell hemma doft (den doft som man känner direkt man kommer hem till någon) och hos oss med djur ingår ju djuren i den lukten och har man inte djur själv tror jag man lättare känner just de särskilda dofter som kommer från tex marsvin och katt
 

Artiklar från Allt för föräldrar