Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad ska 18mån barn förstå?

Skrivet av Oliversmamma
Någon som vet nån bra hemsida ang barns utveckling tal och förståelse,eller kan nån annan svara på det??
Pojken har annars motoriska förseningar,det är därför jag undrar??
Svar på tråden: Vad ska 18mån barn förstå?

Ungefär detta...

Skrivet av  AttaCatta
Man kan av en 18 månaders bebis vänta sig att de förstår enkla uppmaningar "Var är bollen?", "Var har du huvudet?" osv. Också att barnet känner igen olika föemål, sk begreppsbildning, vad en boll är, hund osv. ( Det finns alltid rum för förseningar och för en relativt tidig förståelse o språkutveckling. Dvs det är mycket individuellt..) De har oftast ett mindre ordförråd som de använder mycket, där samma ord kan betyda flera saker, det bara uttalas olika el. i olika situationer.
Det finns också ngt som heter objektkonstans, att en sak fortsätter att finnas även om man inte ser den. I lekar där man gömmer undan en leksak så vet barnet att leksaken finns under handduken exempelvis. När de enstaka orden kommmit börjar barnet använda två-ordssatser, ex " Johns boll", "Mamma komma" osv.
Men som sagt utvecklingen utvecklingen sker i många steg o vissa barn med motoriska svårigheter_kan_ ha problem med språlet. Min son har det bl a pga av att musklerna i munnen/gommen är försvagade och det mräks i hela kroppen också. Andra barn har sin egen källa och de utvecklas i sin egen takt. Däremot kan man se helhgeten hos barnet och på så sätt se om det "verkar fattas ngt". Vår son ska genomgå en utvecklingsbedömning lite senare just för att det finns så mycket som talar för ett förstånndshandikapp, inte bara pga av motoriken utan på avvikande beteende i övrigt. Var inte orolig, ta kontakt m ngn som kan detta bra och fråga dej less, det vinner du på i längden. Lycka till!
 

Artiklar från Familjeliv