Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Full fart här!!!

Skrivet av Elin
Nu har lillen fått nytt gips. Den 27/12 var det dags för omgipsning och han slapp sitt stora klumpiga gips istället fick han ett tunt glasfiber gips. Han har länge försökt krypa men inte kommit så långt... På kvällen den 27:e lyckades han krypa genom hela huset och i sin framfart: nästan välta julgranen, riva ut alla tidningar som skulle till soporna, smaka på kattmaten samt hälla katternas vattenskål över sig...! Suck, kan man inte få tillbaka det gamla gipset???
Skämtar bara, men det var lite ovant att ha en så rörlig krabat hemma. Och varför jag inte hade mer uppsikt över allt han gjorde så berodde det på att jag hade feber på 39,5 och min ibland så omtänksamme sambo gått på hockey. Men lillen hade kul åtminstone!
Svar på tråden: Full fart här!!!

Härligt att allt är så bra...

Skrivet av  Susanne
Hej Elin!!

Vad roligt att höra att allt har blivit så bra. Javisst är man ovan när de helt plötsligt börjar att vara överallt, men samtidigt så är det ju underbart att se de kämpa på trots sina gips. Har han inte helt gips nu då eller vad är skillnaden mellan vanligt och fibergips?? Min son var ju gipsad ända upp på låren, hur långt gipsad är din son?? Hur gick operationen förresten?? För visst var det väl så att din son hade fått operationstid??

Många kramar Susanne
 

Hej Susanne!

Skrivet av  Elin
Jo, han är opererad och fick först ett vanligt gips ända upp på låret. Det gipset var tungt! Det vägde ca 400g, så länge han hade det så bromsades hans framfart något... Efter ca fyra veckor bytte han gips, det går också upp på låret men är tunt och lätt. Ungefär som ett vanligt bandage men stelt. Lite svårt att beskriva men du kanske förstår! Jag är lite tveksam till om det är lika bra som det vanliga gipset, men man får ju hoppas att "doktorn vet bäst". Vår vanlige ortoped hade semester och han vi träffade är inte lika duktig på klumpfötter men han borde ju ha fått en rapport om vad som skulle göras. Om en vecka ska gipset av och vi får börja med skena igen.
Är det bara bra med dig och magen förresten?

Kramar Elin
 

Nedräkningen har börjat.....

Skrivet av  Susanne
Jo tack, magen mår bara bra, men nu har man ju de jobbigaste veckorna kvar när man börjar bli otymplig och lite svårare för att sova. Men nu har nedräkningen börjat och det är bara 9 veckor kvar. Jag jobbar i ytterligare 7 veckor. Men jag kan verkligen inte klaga på denna graviditeten heller. Har inga särskilda krämpor och har inte gått upp så överdrivet i vikt heller. Men visst längtar jag efter att få träffa den lille som har bott i min mage så länge nu. Men tankarna om barnet är friskt är många och jag vet inte om det beror på att min son föddes med klumpfot. Jag ser inte klumpfoten som några problem alls, men man är ju rädd för att värre saker kan hända. Det är ju inte lika lätt om det sitter i hjärnan. Usch jag vet att jag inte får tänka så, men tankarna blir ju många när man är gravid.

Ha det så jätte bra tills vi hörs igen
Många kramar Susanne
 

plastgips

Skrivet av  Bodil
Hej!
Jag såg att du var tveksam till plastgipset, jag kan tala om att det är suveränt. Jacob har bara haft plastgips med gott resultat, jag har även haft det själv då jag bröt fotleden när min store pojk var tio månader. På Jacob lindade man upp gipset när det var dags för att gipsas om, det kändes bra att de inte behövde klippa upp gipset eftersom han sprattlar mycket.
 

Artiklar från Familjeliv