Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Snabb förbränning av medicin...

Skrivet av Rufstrollets mamma
Vår lille 1-åring fick epilepsi (i form av infantil spasm) när han var 6 månader. Han fick sabrilex och var krampfri ända tills vi började trappa ner på medicinen under hösten, då fick han kramper igen. Det visade sig vara en ny form av epilepsi och han fick en ny medicin, trimonil. Den har han ätit ca en månad nu, men kramperna har bara blivit värre. Eftersom han inte alls reagerar på medicinen (varken positivt eller negativt) även när vi höjer dosen misstänker man att han kan vara en sådan person som förbränner medicin mycket snabbt. Höjer man medicinen så ökar han sin förbränning och därför får man inget resultat. Om han är det eller inte vet vi inte förrän vi får resultatet från senaste blodprovet, där man ser om medicinhalten i blodet har stigit något. Vad man gör då är tydligen att öka medicinen väldigt mycket, vilket hjälper på många (vad som gör annars vet jag inte...)

Finns det någon som har någon erfarenhet av detta? Verkar vara en väldigt olämplig egenskap att ha ihop med epilepsi, då behöver man ju verkligen sin medicin...
Svar på tråden: Snabb förbränning av medicin...

kan det inte vara så

Skrivet av  Linka
att just den medicinen (Trimonil) inte hjälper på just den typen av kramper han har nu? Min flicka fick testa en massa olika mediciner bl.a Trimonil innan vi äntligen hittade en som hjälpte henne. Flera av medicnerna hon fick pröva reagerade hon inte alls på heller (varken pos. eller neg.) och det var aldrig tal om att hon skulle förbränna dem för snabbt, utan att det helt enkelt var fel sorts medicin.
Om din sons kramper bara blivit värre, så är väl det en negativ reaktion?
Hoppas ni vet mer efter blodprovssvaret och att man då antingen kan få upp hans medicinkoncentration i blodet eller att man byter till en annan förhoppningsvis bättre medicin.
 

Jo

Skrivet av  Rufstrollets mamma
det kan ju vara så också att det är fel medicin för honom. Det har jag ju vetat att det kan ta lång tid att hitta rätt medicin. Det var väl det att det senaste blodprovet som togs på honom visade en väldigt låg medicinhalt + att han inte blivit bättre eller fått biverkningar som gör att de tror att det skulle kunna ha med förbränningen att göra. (Tror att det är vanligt att metaboliska sjukdomar förekommer ihop med hans form av epilepsi också...) Men vi får ju veta när provsvaren kommer.
 

Artiklar från Familjeliv