Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Erfarenhet av sömn EEG med 1 åring?

Skrivet av Ds Mamma
Hej!
Vi ska göra ett sömn EEG med vår som som är 1 år. Är det någon som har erfarenhet av att göra ett sånt med en sån liten en? Vi var på ett vaket EEG och vår son var INTE glad åt det alls. Hur fungerar ett sömn EEG?
Svar på tråden: Erfarenhet av sömn EEG med 1 åring?

Nä du vaket EEG är INTE roligt!

Skrivet av  Aase
Jag har gjort flera stycken sömn-EEG:n med sonen från det han var 8 månader och framåt. Jag tycker att de har fungerat bättre än de vakna EEG:na. Framförallt fungerade de bra medan han fortfarande sov middag.

Ett sömn-EEG fungerar ungefär som ett vaket EEG. Man kommer dit, de sätter på elektroderna och sedan är det "bara" att få baret att sova. Har man ett barn som är svårsövt (talar av egen erfarenhet) och fortfarande sover middag kan det kanske vara bra att be om en tid på dagen när barnet brukar sova middag. Eller kanske hellre lite senare (om inte barnet blir övertrött) så att barnet är riktigt trött. Det är ju inte lätt att sova med alla de där grukorna på huvudet.
 

Tack för svaret...

Skrivet av  Ds Mamma
ja vi får hoppas att allt går bra på EEG. Vår son är minst sagt svårsomnad inte minst i nya miljöer så vi får väl se hur det går.
 

Det är..

Skrivet av  ann
Inte hela världen om han inte somnar, det räcker att hjärnan är tillräckligt avslappnad.
 

Artiklar från Familjeliv