Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hatar mig själv!!!

Skrivet av Tjockisen
För att jag inte kan sluta äta. Blir bara tjockare och tjockare och vill bara dö. Jag kan inte banta det går bara inte!! Vet ju hur jag skall äta men ändå äter jag inte så. Måste vara sjuk i huvudet?

Idag har jag varit ensam hemma med barnen ,sambon är bortrest över helgen. Har ätit massor av godis och fikabröd och sedan gått och spytt. Bara proppar i mig fast ändå ingen kan se att jag äter.
När sambon är hemma kan jag ju inte spy och därför blir jag ju fet istället.
Men ibland på vardagarna går jag hem på rasten och spyr, inte så ofta men ibland. Ofta har jag ätit så mycket så jag spyr automatisk.

Om jag inte kan sluta äta så här så vill jag inte leva längre!!!!!
Svar på tråden: Hatar mig själv!!!

Jag vet hur du har det!

Skrivet av  Marianne

Du är inte ensam om ditt problem. Vi är många som sitter i den "båten". Jag har lyckats häva lite av mönstret med hjälp av Reductil. Detta smygande och smusslande är ohållbart i längden. Känner du någon i din närhet som du kan prata med? Du kan också gå till en distriktsköterska som specialiserat sig på personer med övervikt. Hon kan slussa dig vidare till andra ifall hennes hjälp inte är tillräcklig.

Har du erkänt för dig själv att du har en ätstörning?

Jag har erkänt för mig själv men inte för andra. Vill inte att andra skall veta detta hemska jag håller på med. På nätet går det bra men inte i familjen eller bland bekanta. När jag pratat lite med vänner runt om som också är överviktiga har de samma problem, eller liknande. Då nämner jag inte bulimi-skiten men att inte kunna sluta äta har många av mina vänner problem med.

Jag förlorade hunger och mättnadkänslor och därför har Reductil hjälpt mig på rätt väg. Nu är jag hungrig men bara var 4-de timma, inte hela tiden som förr. Reductil är inte någon "frälsarmedicin" men hjälper på en del.

Börja med att inte köpa hem godsaker som du tycker om. Be sambon köpa mat, skriv bara nyttiga saker på inköpslistan. Unna dig en dag i veckan då du kan se fram emot en ätardag utan skuldkänslor.

Kämpa på, när det vänder kan du bli kompis med dig själv igen. Det jag tror att du egentligen hatar är att du inte har kontroll.

Ge för allt i världen inte upp. Det kommer en dag då du också kommer på fötter och kan lära dig att hantera situationen, med eller utan hjälp.

Kämpa på. Kramar från en som vet hur det är.
 

Samma här

Skrivet av  Fetast
Jag går bara upp i vikt, för jag kan inte få upp det. Äter som en galning, sötsaker, vitt bröd, kalaspuffar. Röker mycket också. Hatar snart mig själv och min kropp. Min mage hänger, jag känner snart inte igen mig i spegeln. Har t.o.m fått dubbelhaka, det har jag aldrig haft förr. Detta är hemskt, allting känns jättefel. Har köpt träningskort, men har inte kommit iväg och träna en enda gång! Tycker inte det är lönt, alla kommer att skratta åt feta mig som flåsar. Är apatisk hemma, får inget gjort. Fast i en ond spiral, äter för att fly, blir fetare, äter ännu mera osv.
 

Artiklar från Familjeliv