Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

fråga ang terapi/behandling

Skrivet av .T.
Hej tjejer
Har ni gått eller går ni i terapi/behandling just nu? Hur funkar det? Vad är era erfarenheter av det?
Varför jag frågar är bara för att jag är nyfiken. Behöver inte svara om ni inte vill.
Svar på tråden: fråga ang terapi/behandling

Inte riktigt

Skrivet av  Ingen
Jag har aldrig fått behandling för ätstörning men jag skickades runt till massa folk som skulle ta reda på varför jag gjorde som jag gjorde. Träffade för många så det blev aldrig nån kontinuitet och de flesta tyckte jag bara klamrade sej fast vid nån småsak som hänt. Så jag har aldrig provat "riktig" behandling...
 

Jag..

Skrivet av  hoppfull
...går på behandling på en ätstörningsenhet.Sen snart två år går jag på inviduell samtals terapi.Det är oerhört jobbigt, men väldigt givande.Skulle inte klara mig utan att få gå ditt.
På samma enhet har jag också gått hos en sjukgymnast, för bla kroppskännedom och inte minst lära mig att slappna av och ta tid för mig själv.Träffar även en Dr. på ätstörnings enheten konternueligt bla, för att jag äter mediciner.
Jag tror att få rätt hjälp är jätte viktigt och känner att jag har haft tur.
 

Har gått

Skrivet av  Mimmi
i terapi mot både anorexi och sedan bulemi. Hade "oturen" att först hamna inom den "vanliga" psykvården, men det hjälpte inte alls, blev bara sämre. Kom sedan till en underbar specialist som hjälpte mig genom det mesta jobbiga! Fick samtalsterapi, sjukgymnastik, träning för kroppsuppfattningen (med bl a massage) och träffa en dietist. Mår bra och har inte haft något återfall av den allvarligare sorten på ett par år. Och det känns bra. Fick träffa en MVC-psykolog när jag blev gravid efter som nojorna kom tillbaka och det hjälpte.
Så har det varit för mig!
 

Artiklar från Familjeliv