Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon som har varit med óm detta?frågor

Skrivet av Undrande
1,Är det någon som har varit med om det att soc skriver att dom "upplever" barnen som ditt och datt utan att ha konkreta bevis?och anklagar dej för detta?

2,Någon som har råkat ut för att soc lägger till och förvränger och vrider allt info som kommer in till fördel för dom själva (soc) och skriver det dom själva tycker det står istället för det de faktiskt står?
Som rent av ljuger och dikterar i hop nått för att du inte är medgörlig och protisterar?

3,Har du varit med om att den nya fosterhemsföräldrarna beskyller dej för saker som dom själva har ställt till med och lyckats fått gehör för det av soc fast det inte är ditt fel??

4,Någon som har anmält socialamyndigheter och fått gehör?

5, Någon som har vunnit lvu strid mot soc i kammarrätt länsrätt högstadomstolen?

6,Nån som har via Länsstyrelsen ,Jo,fått upprättelse?

7,Hur skall man få politikerna att lyssna när det finns allt för många socialsekreterare med förledigad människosyn?


8,Någon som har fått sina barn omhändertagna med uppväxtsplasering? Någon som vet om rätten till att överklaga att få upprättelse att få hem barnen?

9,Någon som har några råd till dom som har fått sina barn omhändertagna?

Tacksam för alla svar
Svar på tråden: Någon som har varit med óm detta?frågor

Lite svar

Skrivet av  Sinni
Jovisst, det är inte ovanligt att soc upplever hit och dit utan fakta. Det är bara att försöka följa med på svängarna, läsa varteviga papper och skriva motskrifter (fråga vad dom grundar den och den bedömningen på). Och det är ju ingen människa som orkar.
Man kan få gehör om man anmälen soc. på länsstyrelsen, men soc behöver inte bry sig om vad länsstyrelsen säger, det är upp till dom (i praktiken, alltså, eftersom lännstyrelsen inte kan göra något om soc struntar i dem). JO bryr sig bara om soc. har brutit mot lagen, inte om dom har gjort galna bedömningar. Länsrätt och kammarrätt - nån måste ju ha fått rätt nån gång, så orkar du kämpa är vi säkert många som klappar i händerna (även om det bara blir så här på nätet).
Man kan ju alltid försöka skriva till politikerna och gå genom det beslutsunderlag som dom har fått och visa på varje bedömning som inte är grundad på fakta och varje lögn. Dessutom har man ju rätt att sitta med i socialnämndens möte när ens eget ärende behandlas. Det svåra är väl att hålla sig saklig och kall när man egentligen här helt tillintetgjord av soc. För det är det jag tror man måste vara - precis så saklig som man tycker att socialsekreterarna borde vara men inte är. Det är bra om man är bra på att formulera sig eller har nån bekant (eller en advokat!!!) som är det. Sånt ska ju egentligen inte spela nån roll i ett rättssamhälle, men det gör det ju.
Det finns inget som heter "uppväxtplacering" i lagen: alla placeringar ska omprövas en gång i halvåret. "Uppväxtplacering" är socialens egen term som inte har nån stöd i lagen. Så en gång i halvåret har man chansen att argumentera för att få hem barnet, att visa att placeringen inte behövs.
Annars kan du gå in på diskussionsforum på WWW.NKMR.ORG, där finns fler svar på dina frågor.
Försök att skaffa advokat eller åtminstone någon/några som stödjer dig. Att ensam stångas mot soc är rätt hopplöst och man bränner bara ut sig.
 

Artiklar från Familjeliv