Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Birthball och pool?

Skrivet av Challis med Irmelin 030516
Var får man tag på birthball (läste här att någon använt en sån och tyckte den var super) och var kan man hyra pool att ha vid förlossningen (har läst det flera gånger men mitt minne är inte så bra :)

Jag håller på och kollar upp lite saker åt min kompis som ska föda om några veckor!
Svar på tråden: Birthball och pool?

Jag...

Skrivet av  Venus med Ida -02 & Wilma 040612
hade en birthball när jag födde (båda gångerna) och gillar den massor. Min hade jag lånat av Pysse på doulakompaniet men jag vet att de finns att köpa på:

http://web.kgmab.se/shop/html/artiklar/artiklar.asp?UGruppID=92

ABS Powerboll i lagom storlek funkar utmärkt!

Pool vet jag att Marietta har en. Vet ju inte vart din kompis bor, men är det i Stockholmstrakten kan hon ju ringa Marietta och höra! 070-671 44 48
 

Hej Challis...

Skrivet av  naturnära
Birthball använde jag. Beställde den just på den hemsidan som Venus angav. Under förlossningen använde jag den inte så mycket. Veckorna före, helt underbar. Man belastar inte ryggen på samma sätt i och mer att bollen gör att sittunderlaget är rörlig så kan man röra på sig hela tiden om man vill.
JAg är kort 152cm och bollen jag hare är 55cm i diameter, en aningen låg tyckte jag, men svårt att säga om det skulle vara bättre med en högre för jag har inte provat och då kan man inte jämföra.
Bollen som vi har trycks ihop en del när man sitter på den så då kanske sitthöjden minskar med några centimeter (minst fem centimeter kan jag tänka mig).
Under förlossningen så satt jag på den emellaåt när jag passade på att lägga puzzel (efter allt plockande och städande och bakande) Men det var ett tillfälle då jag satt och helplöttslig fich jag en oerhörd stöt därnere och det var så oehagligt att jag nästan vägrade sätta mig på bollen något mer. Men jag satt på den när jag tog en dusch och det var skönt. Så slapp jag stå och i och med att bollen är gummi så är den verkligen passande att sitta på i duschen. Vi duschade av den innan jag satte mig på den för att den skulle vara fräschare. Och är man rädd för bassilusker kan man desinfektera den med desinfektionsmedel, om man nu skulle råka ha det hemma. Man kan ju sätta på en handuk om man inte vill sitta
direkt på gummit.

Jag kan väll passa på att informera alla som är intresserade att våran lilla har blivit rätt stor nu. Hela sex veckor idag om jag inte räknat helt fel:)
Äter som bara den och SOVER HELA NÄTTERNA!!!Ja, minsta fem timmar åt gången (på natten alltså).
Blir lite trött på alla som ska komma med kommentarerna att "vänta bara så ska ni få se att...."
Många säger att vi är lyckligt lottade. Men snälla nån, man slutar väll inte att ha problem och dåliga dagar bara för att barnet sover och är jättenöjt. Man får nästan inte äns knysta om att hon som värst gråtit en halvtimma på raken bara för att hon inte fick ordentligt tag på bröstet och inte hade tålamod att riktigt försöka heller.
Jag kan värkligen förstå de känslor som väller fram när man har ett barn som gråter och gråter och inte sover, och vaknar och och och. JAg menar om jag haft de känslor som jag haft när våran lilla gullungen haft de som värst och det inte har varit nått jämfört med andra familjer så vad har inte de kännt. Och visst ångrar man sig sekunderna efter, eller så kanske det tar ett bra tag före man lugnat ner sig så pass att man kan orka försöka igen.
Man önskar att man var mer lyhörd för även de som har mindre problem men ändå kan känna att man skulle kunna........vadsom hälst bara man får tyst på ungen.
Och detta inte för att man hatar sitt barn för att det skriker (även om det kan kännas så just då) utan för att man älskar det så mycket så att man inte STÅR UT med att barnet måste behöva ha de såååååå jobbigt.
Man blir desperat liksom, man vet inte vad man ska ta sig till.

Men men,,,vi har det lugnt här hemma nuförtiden. Både mamma och dotter har lärt sig vad tålamod heter och det mår alla bättre av och saker och ting fungerar bra nu.

Förrästen kom jag på. Vi beställde (eller rättare sagt jag) hem journalerna från kvinnokliniken. Själva förlossningsjournalerna fick vi med när vi var på läkarbesök efter tre dagar. Men det är mäst bara siffror. Men de skriver ju rapporter också som de inte ger ut "i vanliga fall" och de har jag beställt från både MVC och förlossningen. ALLT som de bara har skrivit om mig ville jag ha, och det ska jag få per post. Ska bli väldigt spännande. Vi funderar nämligen att skriva brev till alla berörda inklusive sjukhusets ledning för vi är så trötta på hur man behandlar familjerna. Framförallt männen kan bli så åt skogen behandlade vad gäller mödravård och förlossningsvård. Jag blir så ledsen bara jag tänker på hur min man slet de dygnen mellan vattenavgång och vår dotters födelse och det som han fich som tack, förutom en helt underbar liten tös och ännu mer påpassande av en mamma som behövde vila, var två mackor och en kopp choklad och äppeljuice. Han vågare inte ta av mina frukost mackor för det var ju bara jag som hade rätt till frukost. Och inte kunde han lägga sig och vila heller för det fanns ingen säng till honom. Istället fick han sätta sig i bilen utsvullten och alldeles för trött och åka hem och städa upp och fixa till så att han sen efter en eller två timmar kunde hämta hem sin lilla familj så att vi alla tillsammans kunde lägga oss och sova och mysa.
Är det ingen annan här inne som tycker att detta är nått helt groteskt????? Det verkar som om familjerna består av mamma och barn. Var tog pappan vägen???
Vem tar hand om pappan???
Jag har nästan lust att starta en "Pappakampanj".
"Ge alla pappor rätt till sin familj."
Det är väll inte så konstigt om papporna känner sig odelaktiga och överflödiga. Man ger ju inte plats åt de.

Så blev det åter igen ett låångt inlägg från mig.
Detta skulle ju handla om bithball:)

Kram på er alla.
Må så gott
 

Artiklar från Familjeliv