Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur är dessa barn/föräldrar?

Skrivet av Anna
Har fortfarande problemmed tjejens namn och behöver hjälp!!!
Vad säger er dessa namn?

Antonia
Emelie
Marissa
Marielle
Ebba
Elva
Freja
Svar på tråden: Hur är dessa barn/föräldrar?

Åh men detta är ju ROLIGT!

Skrivet av  Superwoman
Ebba och Freja tror jag kommer från riktigt "präktiga" familjer! De har Lingon & Blåbär-kläder och "mas-frisyr". Föräldrarna är nog lite äldre än genomsnittet. Deras mammor vill gärna ställa upp som klassmammor men också gå på gympa, göra karriär och ha ett rikt socialt liv. Familjen har nog OK ekonomi men inga aspirationer på glamour i någon form. Ebba/Freja har pedagogiska träleksaker. Först efter MYCKET tjat får hon en Barbie.

Emelie och Marielle har nog föräldrar som gillar glamour lite mera. De älskar att åka på utlandssemester eller gå på shoppingrunda. Tyvärr har de nog inte alltid så bra ekonomi eftersom de inte är så karriärinriktade, eller möjligen gör karriär inom något trendigt men lågavlönat område. Emelie/Marielle har kläder som är mera söta än praktiska och hon får varenda leksak hon pekar på - så länge familjen har råd. Sin första Barbie får hon i ettårspresent.

Antonia är en mörkblond eller möjligen riktigt mörk liten tjej (jo, så känns namnet!). Hon har nog en storebror. Här känns det som att familjen i stort sett kan tillhöra vilket samhällsskikt som helst men jag får en känsla av att de nog bor i småstad. Ekonomin är helt OK men föräldrarna är inte högutbildade. Antonia har precis samma leksaker som alla grannbarnen - det här är inte en familj som "sticker ut" åt något håll.

Marissa har föräldrar, eller åtminstone en mamma, som kanske inte är högutbildad men säkerligen kreativ. Hon syr, pysslar och går kvällskurser i språk. Familjen älskar djur - det är fullt möjligt att de bor på landet. I så fall har de definitivt häst!

Elva är första barnet eller har möjligen en bror. Hennes föräldrar har grubblat jättemycket över valet av namn under hela graviditeten. De är relativt unga föräldrar. Elva kommer definitivt att kläs upp i Carl Larsson-klänningar varje gång det är fest tills hon blir gammal nog att försvara sig. Oavsett hur tunt hår hon har kommer föräldrarna att insistera på att det ska vara långt och Elvas mamma älskar att göra olika fina tofsar och flätor i Elvas hår.

...var får man allt ifrån? Men så tror jag iaf! :-)
 

*fnissar*

Skrivet av  loppran
Fantastiska porträtt... kul läsning!
 

Kul!

Skrivet av  Anna
Vilka utförliga beskrivningar, tack!
Vi kallar tjejen Emelie Antonia, men kan inte bestämma oss för vilket eftersom ingen av oss har något av namnen som förstaval, därför funderar vi på att byta.
 

Artiklar från Familjeliv