Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ny här

Skrivet av Lotta m 3
Hej, Lotta heter jag, har tre barn födda 9807, 0108 och 0312. Foglossning har jag haft mer eller mindre besvär av sen första graviditen, gått hos sjukgymnast mm. Nu när yngsta dottern är 10 mån har jag äntligen kommit iväg till en kiropraktor och hoppas verkligen på bättring! Har även tänkt pröva yoga till våren för att stärka upp bäckenet.

Någon som har erfarenhet av kiropraktorbehandling/(rygg)yoga i detta sammanhang?
Svar på tråden: Ny här

Bara god erfarenhet

Skrivet av  Solsken (5/12)
Jag hade så fruktansvärt ont bakom svanskotan när jag i förtvivlan fick en tid hos kiropraktorn. Han masserade, tryckte drog och vips en dag senare så var värsta värken helt bortblåst. Molande har jag hela tiden, men knivarna gick bort.

Jag fick gå två gånger till, då jag gjort något jag inte skulle ha gjort (dvs böjt mig ner och hämtat något över 1 kg på golvet eller gått mer än 50 meter).

Sedan 7:e månaden har jag inte kunnat ligga på mage, så numer hjälper bara horisontellt läge.

Kanske har du tur och kiropraktorn har en bänk som passar magen?

Hoppas du får samma hjälp som jag av din kiropraktor! Det är underbart skönt att slippa smärkta :)

 

tsss

Skrivet av  Solsken (5/12)
Nyvaken, för jag hängde inte med på att du inte var gravid.

Då ska det inte finnas några hinder, kanske t.o.m. fungerar alldeles lysande med ultraljudsmassage, som jag tyckte var obehagligt, men ack så lindrande i början av graviditeten.
 

Jag har blivit varnad

Skrivet av  Marie med foglossning sedan hösten-02
Hej!
Jag har blivit varnad från att gå till en naprapat (kiropraktor är ju samma fast en naprapat har mer kunskap om kroppen) av en kunnig sjukgymnast som är bra på smärta samt foglossning och arbetar på smärtklinik samt är chefssjukgymnast.
Han sa att andra tjejer som varit dålig flera år efter förlosnsing har testat det och blivit sämre.
Orsaken är att man inte vet vad som är muskler eller ben om man bryter till.
På mig tex så kan musklerna spänna sig utan att jag vet om det och då kanske dem bryter till musklerna oh inte benen.
Han sa att enda sättet att få veta om man man är avslappnad i musklerna eller ej är att försätta mig i koma, men direkt dem väcker mig skulle musklerna börja krampa igen så då är det ju ingen idé.

Fast ibland är jag sugen att testa. I mitt fall har jag flera olika fel med kroppen så man kanske kan be dem att inte ge sig på fogarna utan allt annat.
Men just nu är inte ekonomin den bästa.
Däremot har jag testat zonterapi vilket är mycket bra. Men det tar lååååång tid. I kombination till det fick jag zinglettsyre vilket gör att kroppen läker bättre om den får mer syre. Man andas in syren i en syrgas-grimma i näsan. Det är samma syre som man får t ex om man är vid sjön eller vid fjället.

Hoppas att du har en kunnig sjukgymnast. För alla ärinte specialiserade på foglossning. Och tränar man så att det gör ont i fogarna så kan man bli sämre.
Jag har fått förklarat för mig att det är som ett sår som man sliter upp om man t ex går eller tränar fast än det gör ont.

Hoppas att du blir bättre.
MVH/Marie
[email protected]

 

Det beror på vilken du går hos

Skrivet av  Solsken
Dvs vilken sjukgymnast respektive vilken kiropraktor.

Jag har varit hos båda med jämna mellanrum och har inte märkt någon skillnad hos sjukgymnasten som har koll på foglossning, men en stor skillnad efter besök hos kiropraktorn som kan ryggen.

Kan tilläggas att min foglossning i sig bara är ett symptom på en kota som hoppat ur led där bak, dvs mjukheten där nere håller den inte på plats.

Som sagt, jag har bara goda erfarenheter.
 

Hej

Skrivet av  Lotta m 3
Jag har nu varit på 3 besök hos kiropraktorn och faktiskt blivit mycket bättre!

Jag har ju haft besvär sen första barnet -98 och gått till olika sjukgymnaster-en superbra som var lite "alternativ" i sina metoder samt minst en "vanlig" där det mer var styrketräning som gällde. Hon körde även akupunktur men det hjälpte inte. Inte heller träningen men jag blev gravid igen lite "för snabbt" kanske........ Nu hoppas jag i alla fall på detta, ska dit i alla fall en gång till om några veckor om jag tycker att det behövs.

De gör ju även en undersökning och behandlar inte om de inte tror på gott resultat.

Du verkar inte ha det roligt, hoppas verkligen att du hittar rätt inom vården och får hjälp.

Styrkekramar!
 

Artiklar från Familjeliv