Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Angående kräkningar..

Skrivet av Katarina & Maja
när vi gav Maja mat konternuerligt hela natten (matdropp) så kräktes hon ofta på morgonsidan. När vi provade att avsluta måltiden tidigare (senast kl 01-02 istället för kl 04 -05)så kräktes hon mindre. Detta eftersom magen ställer in sig på "sovtid" här sak det inte vara någon mat nu!!". En bra kudde under huvudet har hjälpt henne mkt också. Alternativt att man höjer huvudändan lite med en katalog eller dyl.
Ja, kom bara att tänka på detta, men det kanske är "old news!"
Kramisar!
Svar på tråden: Angående kräkningar..

Tack för tips

Skrivet av  AK & Axel
Axel får sonddropp (60-65ml/h) fram till 4-5. För det mesta så kräks han inte på natten/morgonen. Men ibland kan han vakna och må dåligt på natten så att han inte ens kan ha sin älskade napp utan att få kväljningar.
Har ni ökat dropphastigheten eller får Maja mindre mat per dygn när ni slutar tidigare? Ett problem med Axel verkar vara att maten inte rinner undan så fort från magsäcken.
Vi har böcker under huvudänden på Axels säng, men det har nog inte så stor betydelse för honom (Axel har inte reflux när han ligger ner, när han rör sig och sitter "refluxar" det däremot ca 25% av tiden (oktober 2001).
 

Hej!

Skrivet av  Katarina & Maja
Vi gjorde så att vi fördelade lite av nattmålet på de andra måltiderna. 07.00, 11.00, 15.00, 20.00 samt 24.00=istället för matdropp
Nu har vi tagit bort 24.00 målet och lagt ut lite på de andra fyra måltiderna.
Hon kräks mkt mindre nu (det kan gå en vecka emellan). Tror att hon tål matmängden bättre nu när hon är större samt att hon klarar att man ger henne den på 5-10 min med spruta (började med det förra sommaren). Tidigare kunde hon bara klara av matmaskinen, på maxhastighet. Men med tiden blev det ett himla jagande med matmaskinen efter henne speciellt när hon började gå... vi fixade en ryggsäck så att hon kunde bära med sig den själv. Men den tyckte hon mest var i vägen...
Mvh Katarina
 

Artiklar från Familjeliv