Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Råd inför läkarbesök..

Skrivet av Gabrielle med Victoria 26/1-04
På torsdag träffar jag vår läkare. Tänkte ta upp det här med knapp då.

Tror att de sätter peg först och knapp sen. Men kanske att han vill vänta ytterligare. Vad säger ni andra. Hjälp mig med argument och er erfarenhet.

Victoria kräks jättemycket igen, kl är tre nu och redan 5 kräkningar idag. Jag håller på att bli tokig på att jag inte kan göra något för henne. Vi får svar på ph-mätningen också, jag utgår från att den inte visar något. Ska jag be om Losec iaf?

Kram!
Svar på tråden: Råd inför läkarbesök..

Hej!

Skrivet av  Ann m Frida
Tänkte bara i all hast (ska just lägga barn) skriva att du nog inte ska räkna med för hårt att kräkningarna minskar med peg eller knapp. Det kan tom bli värre av det, är jag rädd. :-(

Losec kan du ju få prova ändå, för kräks man så mycket så måste det ju ändå fräta på väg upp i matsrupen, tycker jag.

Försöker skriva mer sen!

Ann
 

Ännu mera..

Skrivet av  Gabrielle med Victoria 26/1-04
kräkning? Varför blir det så tror du?

Tycker det är illa som det är.
 

Jo,

Skrivet av  Ann m Frida
ibland kan det bli mer kräkningar pga att när man äter med munnen så görs magen redo på att ta emot maten via ngt signalsystem men när man ger i knapp/peg så kommer maten bara helt plötsligt och då kan magsäcken reagera med att kräka upp maten. Så förklarade vår mag/tarmspecialist det för oss, hon trodde det var därför Frida kräktes mer efter knappen sattes. Men det vet man ju inte på förhand.

Jag ville ju inte skrämma upp dig men det är kanske bra om du har rimliga förväntningar, eller hur?

Kramar
Ann
 

Det kan ju vara sonden..

Skrivet av  Katarina med Maja
som retar i hennes hals (orsakar kräkningar..)
Att sätta sond i tid och otid är inget vidare:(
Man kan alltid prova Losec (maja hade ingen påvisad reflux.. men klarar sig inte utan Losec..)
Lycka Till!!
Kram!
 

Tror du att..

Skrivet av  Gabrielle med Victoria 26/1-04
kräkningarna eventuellt skulle minska med knapp eller? Tänker ibland också att sonden skapar kräkningar fast det kanske knappen gör också.
Kram!
 

Ja..

Skrivet av  Katarina med Maja
det var så för oss iallafall... i och med knappen minskade kräkningarna kraftigt. Knappen retar inte näsan, svalget och matstrupen, utan mer lokal retning nere i matsäcken (säkert är det därför Losec ofta behövs) Sonden ska visst kännas av mycket, som en kokt spaghetti som hänger ned i svalget... :( blir själv lite klökig av bara tanken.. dessutom hissar den lite fram åter och från sida till sida.. (har inte provat själv.. kanske man skulle gjort ?)

Sondmaten och ev fetter i maten har också spelat en stor roll. Hon kan inte ha mat med mjölk (i knappen ) men hon kan dricka mjölk och äta fil.. skumt men sant, testar vi sondmat ex. barnsondnäring kräks hon ruskigt..
Kram!
 

Artiklar från Familjeliv