Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

vänner och bekanta

Skrivet av Vickys
Ni som gjort IVF och lyckats, har ni berättat för omgivningen ? Eller är det sådant som man sällan berättar ?

Vi misstänker att våra närmaste vänner genomgått hormonbehandling eller IVF och fått barn på den vägen. Men de säger inget trots att vi står varandra nära och att vi inte fått några biologiska barn.
Svar
Olika
Det är nog väldigt olika. Om man redan under behandlingen varit öppen med sin barnlöshet så faller det sig naturligt att berätta.
Om man inte berättat förut så kanske man tycker att det inte spelar någon roll att berätta sedan heller, eftersom man har lyckats? Barn som barn, liksom.

När vi berättade att vi var ofrivilligt barnlösa och skulle göra ivf så visde sig att andra i vår omgivning redan hade gått igenom det här.
Skrivet av  Vittel bf 26/6
Alla vet
Våra vänner, familjer och arbetskollegor har hela tiden kännt till att vi försökt få barn. Vi var ju tvungna att resa en del så det blev lättare att berätta istället för att folk skulle tro att man var ständigt sjuk (några gånger var jag sjukskriven inför beahndlingarna).

När Elliot föddes fick vi otroligt många brev och mail från människor vi ibland aldrig ens träffat men som följt på avstånd eller haft svårt att få barn själva. Häromdagen fick min fru mail från kollegor i Ryssland av alla ställen, en av kvinnorna där har också genomgått fertilitetsbehandlingar och tyckte att det var så roligt att det lyckats för någon för det ingav henne hopp. Det var riktigt roligt att läsa!
Skrivet av  Allis