Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej

Skrivet av Eva med Oscar-02 och Matilda-04
Har varit hos sjukgymnasten idag igen, och det går framåt. Ska dit på tisdag igen. Vi ska till spev-bvc i november, så vi hårdtränar tills dess. Hon är lite sen, men utväcklas mycket nu, så det går framåt. Läste Kattis inlägg från idag om skelning. Har inte hört nåt samband tidigare, men nästa vecka ska vi till ortoptist pga att Matilda skelar. Nu är skelningen bättre än på 2-månaderskollen men hon skelar lite fortfarande. Vad kan det ha för samband?
Svar på tråden: Hej

Jo

Skrivet av  kattis m Theo & Pyret v 9
Tydligen kan det vara så att de lägger huvudet på sne för att kompensera skelningen. Är det så så kan torticollisen försvinna om man blir behandlad mot skelning.
Ta upp det med sjukgymnasten och hör vad hon tror.
 

frågade henne igår

Skrivet av  Eva med Oscar-02 och Matilda-04
och hon sa att det kan finnas ett samband. nu ska vi till ortoptist nästa vecka och kolla upp hennes skelning, vi får se vad det ger.
 

Var till ortoptisten...

Skrivet av  Eva med Oscar-02 och Matilda-04
förra veckan och kollade upp hennes skelning, och hon tyckte inte det var så farligt (det har tydligen inte stabiliserat sig än). Ny koll om ett halvår dock. Men, förut skelade hon väldigt mycket och nu är det mycket bättre.

Nu orkar hon i alla fall lyfta huvudet när hon ligger på mage (sen 1,5 vecka) även om hon inte tycker om det (är väl jobbigt för henne). Ingen sjukgymnastik denna vecka pga höstlov annars kör vi varje vecka och hon tycker det går jättebra. Ska till specialist-bvc om 2 veckor, är lite nervöst.

Just nu håller vi på att återhämta oss från magsjuka som båda barnen hade slutet av förra veckan. Inte roligt...
 

hej!

Skrivet av  Nette med Noel 03
Jag tyckte mej vagt minnas att jag läst om nåt liknande nånstans, så efter lite letande hittade jag den här intressanta länken:
http://www.lea-test.fi/sv/synbedom/observa.html

Lycka till med träningen och alltihopa!
 

Ny bild i infon

Skrivet av  Eva med Oscar-02 och Matilda-04
Har lagt in en bild på Matilda istället för Oscar. 4 månader idag...
 

Artiklar från Familjeliv