Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Annahoj bf 25/4 om Octavia

Skrivet av Blyger
Kan du berätta mer om Octaviakliniken. Är det specialist mödravårdscentral? Hur får man remiss dit? Hur ofta går man på besök där och vad görs då på besöken? Görs det ofta ultraljud? Även det rutinmässiga ultraljudet runt vecka 17-19? Har dem en egen föräldrautbildning? Kostar det något att gå där? Ingår läkarundersökning runt inskrivningen även för omföderskor?

Ja, jag vill veta ALLT, så berätta så mycket du vill och orkar.
Vore mycket tacksam om du hade lust att göra detta.
Svar på tråden: Annahoj bf 25/4 om Octavia

Ska försöka... :-)

Skrivet av  Annahoj bf 25/4, 2 mf
Ja, jag har fått det beskrivet som en specialist-mvc. Vet att det även är en gyn-mottagning. Vet inte om man även kan gå "vanligt" mvc-program där.

Jag fick remiss från en läkare på SÖS gynmottagning. Tror att vilken läkare/gynekolog som helst kan skriva remiss. Kanske kan man ringa och kolla om man kan få en tid för att de på Octaviakliniken gör en egen bedömning, det är inte otroligt.

Så vitt jag förstår går man ungefär som vanligt hos bm. Inskrivning i ca va 12 och sen dröjer det till v 20 och sen 2-3 veckors mellanrum. MEN skillnaden är att om man har behov så finns det läkare där så att man väldigt snabbt kan få en tid om något händer eller man har ont eller liknande.

Jag har gjort 3 tidiga ultraljud där och ska göra det vanliga om 2 veckor. Ultraljuden görs där, både läkaren och bm verkar ha det på rummen.

Nej, de har ingen egen föräldrautbildning. Det sa bm att vi får via henne om vi inte absolut vill. Då får man ordna att gå via en vanlig mvc.

Nej, det kostar inte något.

Ingen aning om läkarundersökning ingår för omföderskor. Skulle tro det eftersom det är läkaren som gör en bedömning om man ska gå där eller ej.

Generellt är min känsla att det är mer individanpassat än vanliga mvc. Vilket leder till att du och jag inte självklart skulle få exakt samma antal besök, typ av undersökningar etc utan att de utgår från våra egna behov mer. Sen känner jag att de är snabbare på att boka läkartid och att det är lättare att nå bm på telefon än på vanliga mvc. Samtidigt känns det inte som om de gör en massa undersökningar i onödan.

Hoppas du blev lite klokare. Jag har ju inte gått där så himla länge så det är många faser jag inte gått igenom än. Men jag är väldigt positiv än så länge. Bättre än mina erfarenheter av Mamma Mia Söder och Södermalms Mvc i alla fall.

Lycka till
 

Tack så mycket, Annahoj

Skrivet av  Blyger
för all information du gav.
Jag är ju inte gravid nu utan har nyligen fött barn, men då jag hade så mycket komplikationer under min graviditet så kommer jag behöva spec mvc redan från start nästa gång och det var därför jag var så nyfiken på Octaviakliniken.
Vilken mvc går du mer på för att få f-utbildning och så? Du behöver inte svara om du tycker att det är för privat fråga.
Har själv negativa erfarenheter av Mama Mia.Vad tyckte du inte var så bra med dem?I mitt fall så var det ordning alls, alla problem som dök upp skickade dem bara vidare till spec mvc och så hade jag ingen bm alls under dem sista grav veckorna då min bm var sjukskriven och nån ny fick jag inte heller och jag var så pass dålig och hade verkligen behövt ha henne. Jag blev igångsatt pga alla komplikationer.
Hur kommer det sig att du går på Octavia? Hoppas du inte misstycker att jag frågar.
Skulle dessutom vara kul om vi kunde få kontakt via mail eller liknande. Vad tycker du?
 

Hej igen

Skrivet av  Annahoj bf 25/4, 2 mf
Jag har inte tänkt att gå på föräldrautbildning i grupp utan använder min bm för det jag behöver veta. Tror att det ger mycket mer. Speciellt om man jämför med MammaMias jätteföreläsningar. Sen är jag ju läskunnig och mina erfarenheter hittills är att vi alltid varit mer pålästa än de trott att man kan vara.

Det är väl en bra tanke med Octavia nästa gång, de ger mycket mer stöd och har större resurser än MammaMia. Jag går där främst för att jag haft många upprepade missfall.

men det är väl långt kvar tills dess? Om du nyligen fått barn?
 

Jo, jag har

Skrivet av  Blyger
nyligen fått barn, i augusti närmare bestämt så det är inte så aktuellt med syskon än.
Ville ändå kolla upp detta med Octavia inför nästa graviditet. Kommer nog vilja gå där från början nästa gång jag är gravid. Denna gången så började jag på Mama Mia och under graviditetens gång så fick jag komplikationer och gick en dag i vecka till spec mvc för provtagningar och läkarsamtal, hos Mama Mia var jag inte hos många gånger.
Tack för alla upplysningar du gett mig ang Octavia.

Jag önskar dig ett stort lycka till med graviditeten och förlossningen. Du har mycket underbart att se fram emot. Ha det bra!!!
 

Tack

Skrivet av  Annahoj
Tycker absolut att du ska pröva Octavia nästa gång. Med en historik av komplikationer blir det nog inget problem att få gå där heller.

Lycka till!
 

Artiklar från Familjeliv