Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga om Hepatos!

Skrivet av Mikaela
Hej! Har ett barn och fick diagnosen hepatos i v 32 av graviditeten. Har hört att det är bäst att föda barn under sommaren för att ha störst chans att undvika hepatos under en ny graviditet. Undrar om det finns ngn som vet här på sidan om man därmed bör avstå från att försöka få ett barn under ngn annan del av året. Är kanske inte redo att få ett barn till slutet av nästa sommar (msåte ju "tillverkas" nu!), men vill heller inte vänta ända till sommren 2006... Ni med erfarenhet, hur rädd bör jag vara. Är det helt ansvarslöst och dumt att ex få ett dec-jan-febr-mars-barn???
Svar på tråden: Fråga om Hepatos!

Fick min dotter

Skrivet av  Anja m. Mira + bf 23/5
i juli -03 och hade hepatos ändå... Jag tycker du ska skaffa barn igen när det passar dig och hoppas att du tillhör de som inte får det igen ;-)
 

Jag hade hepatos

Skrivet av  Mamma till Isaac f.25/8-04
i två omgångar under min graviditet. Jag blev igångsatt och födde mitt barn i augusti (v.37+4).

För min del tyckte jag att klådan var värre när det var väldigt varmt. Tänkte att det kanske inte hade varit så jobbigt med klådan om det hade varit kallt ute, typ vinter. Samtidigt var det bra att det var sommar eftersom jag inte behövde ha så mycket kläder på mig. Ju mer kläder jag hade på mig desto mer kliade det tyckte jag. Allra värst var det på nätterna. Jag sov inte en hel natt dem sista 5 veckorna innan han föddes pga klådan.

Tydligen så har jag risk att få detta igen vid en ev ny graviditet, dessutom att det kommer tidigare då än vad det gjorde denna gången. Jag kommer i alla fall att tillhöra specialist mödravården igen och gå oftare på kontroller.
 

Artiklar från Familjeliv