Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dotter på 7 månader med sin tredje inflamation

Skrivet av jenny och irie
Hej,

Min dotter är snart 8 månader och har nu sin tredje öroninflamation sedan hon föddes, så jag får väl ansluta mig till er på denna sida....

Det är tredje gången hon äter kåvepenin och jag undrar om de byter ut den medecinen, om hon nu skulle drabbas av inflamationen igen? Hon har också ont hela tiden och kvider och skriker, är det fel att ge henne alvedon?

tacksam för svar

Jenny
Svar på tråden: Dotter på 7 månader med sin tredje inflamation

Alvedon är OK

Skrivet av  Marie & Mathias
Oftast nödvändigt för att de små inte ska behöva ha ont i onödan. Följ anvisningarna på förpackningen.
Om doktorn byter sort på pencillinet eller inte kan jag inte svara på. Men om inflammationerna kommer tätt kanske det kan vara värt att fråga. Och om du inte går hos en Öra Näsa Hals specialist så kanske du ska leta rätt på en, det rådet fick jag när min mellanpojk hade sin första Ö.i när han var 5½ mån.
Min lillpojk fick Kåvepenin första gången men den gillade han inte alls, fick en annan sort som inte hjälpte och fick då Amimox de senaste gångerna har han fått Spectamox och en gång Bactrim (?)
 

Kräv att få annat penicillin nästa gång!

Skrivet av  heidi & felix
Hej!
Visst kan du ge alvedon. Felix hade tre öroninflammationer på raken och mellan den andra och den tredje konstraterades det att bakterierna inte var borta. De två första gångerna fick vi också Kåvepenin, sedan Spektramox och slutligen Lorabid som faktiskt tog död på bakterierna. Man kan begära att läkaren gör en odling på bakterierna så att man är säker på att få rätt penicillin. Du bör kräva att man byter penicillin! I tillägg fick vi Renexin utskrivet som är ett avsvällande medel för bihålor och örongångar som barnet skall äta. Det hjälpte jätte bra.

Felix har hållt sig frisk och imorgon skall vi på efterkontroll.
 

Artiklar från Familjeliv