Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ny här, och har lite frågor

Skrivet av Maria med Albin 17/9
Vår lilla kille är 5 månader. Ikväll sprack hans trumhinna för tredje gången. Efter första penicillinkuren sprack den igen efter 4 dagar och efter andra kuren har det nu dröjt 7 dagar till tredje gången.

Ni som har barn som haft många öroninflammationer i tidig ålder, är det vanligt att dom kommer så här tätt, eller är det egentligen samma inflammation man inte blir av med?

Hur tidigt opererar man och hur många inflammationer ska dom ha haft då?

Vi har redan nu kontakt med en bra öronläkare (tror jag i alla fall) men vill kolla lite vad era erfarenheter är.

Tack på förhand!
Svar på tråden: Ny här, och har lite frågor

Enligt vår läkare...

Skrivet av  Mia
så opereras rör in om barnet har sin första öi före 6 månaders ålder. Vår pojke har haft 8-10 öi senaste halvåret och rör opererades in när han var 9 månader. Efter det så har han haft ytterligare två stycken öi. (men jag tror ändå på rör!)

Jag vet inte säkert men jag tror att om de får öi tätt så kan det säkert ligga kvar vätska bakom trumhinnan och detta är en perfekt grogrund för bakterier. Kroppen ska ju suga upp vätskan, men om detta inte sker så är det väl troligt att det börjar växa bakterier igen med öi som följd.

Förutom den här "före 6-mån- regeln" så har jag hört att det räcker med tre öi på 2 vintrar för att rör ska bli aktuellt, men det sattes aldrig rör på vår äldre flicka.

Jag skulle stå på mig nag. röroperation, inflammationerna tenderar att bli lindrigare även om de inte förvinner (vilket man ju hoppas på).

Operationen var inga problem och inte heller uppvaket, ett snabbt ingrepp.

Lycka till!
 

Tack

Skrivet av  Maria med Albin 17/9
för snabbt och bra svar.
Vi ska tillbaka till öronläkaren på måndag så får vi väl se hur diskussionerna går då till att börja med.
 

Så olika!

Skrivet av  Susanne med Douglas 030122
Hejsan!
Efter att ha läst Mias inlägg till dig så önskar jag att vi bodde där hon bor. Vår son är nästan 13 månader och fick sin första öroninflammation då han var endast en månad gammal. Vi har från första stund haft kontakt med en öronspecialist. Han är nu inne på sin nionde öroninflammation och 13:de pencillinkur. För oss har det ibland varit som för er. Att öi har kommit tillbaka några dagar efter avslutad pc-kur och det säger vår öronspec. är vanligt. Ibland har inte ens pc-kuren tagit så vi har fått byta sort efter 4-5 dagar.
Hos oss sätter de tyvärr inte in rör före 1 års ålder så vi har länge väntat på den här magiska åldern. Nu ska han få rör om några veckor!
Rör blir aktuellt om man är ett öronbarn eller har vätska stående bakom trumhinnorna av annan anledning. Men öronbarn räknar de här att man är om man får mer än en öi före 6 månaders ålder eller om barnet har fler än tre öi på ett halv år.
Hoppas att ni slipper fler öi!
 

Tack

Skrivet av  Maria med Albin 17/9
-jo han är ju ett konstaterat öronbarn och efter en dålig kontakt med en allmänläkare vid första öi så tog vi själva kontakt med en öron-läkare direkt vid nästa ör.
Detta för att få vettiga svar och bra hjälp (allmänläkaren var uppenbarligen ute och cyklade).

Det där med rör verkar alla lovorda och det får man väl börja fundera över om detta fortsätter även under våren.

Tack för ditt svar och hoppas Douglas blir bättre med rör nu!
 

Artiklar från Familjeliv