Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur vi har haft det med öron och rör...

Skrivet av Hanna m Frida o Marcus
Ville bara berätta att det bästa vi gjort var att sätta in rör i vår dotters öron!
Från 6 månaders ålder till ca 1 år och ett par månader hade hon ständiga öroninflammationer, penicillinkur efter penicillinkur...skrikiga nätter och extremt jobbigt både för henne och för oss. Till slut bestämde vi oss för rör, jag var nervös och orolig, men det var så otroligt enkelt, själva ingreppet tog ett par minuter och hon vaknade ur narkosen efter 20 minuter och nån timme senare sprang hon runt i korridorerna och levde rövare.
Sen var vi noggranna i början med bomull i öronen när hon badade och inget vatten i öronen, men sen succesivt blev vi slarviga med det också, och oss hände det i alla fall ingenting, jag vet att sjukvården har lite olika syn på det där...
Inte en enda öroninflammation sedan dess!!!!!!
Och knappt någon förkylning heller, lite snorig, visst men aldrig dem där dunderförkylningarna som hon åkte på då hela tiden...
Nu var vi på återbesök ett år senare för att se om rören var kvar, dem hade nu ramlat ut, vilket innebär att hon förmodligen klarat sig hela vintern utan en enda öroninflammation, hon har vuxit ifrån det (3,5 år) Nu har vi en lillebror här, och får han öroninflammationer kommer jag inte tveka en sekund utan sätta in rör direkt!
Ville bara berätta lite hur det kan vara!
Lycka till där ute med öronbarnen, och tveka inte sätt in rör!!!!
Svar på tråden: Hur vi har haft det med öron och rör...

PRECIS likadant för oss!!!

Skrivet av  D med N & A
Både före och efter!!! Hon var sjuk jämt innan hon fick rör inopererade (i höstas) antingen "bara dunderförkyld/hostig/astma med begynnande öi eller också faktiskt öi. Hon var mer sjuk än frisk och det är ingen överdrift! Nu är hon jättefrisk om man jämför med innan....ja förutom vattkopporna hon har just nu som var en riktig MARDRÖM - men det är en annan historia! Efter operationen har hon varit MYCKET friskare!! Nån enstaka lätt förkylning och lite (förkylnings-) astma bara! Skillnaden är enorm!!! =)
 

Artiklar från Familjeliv