Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Filips operation (långt)

Skrivet av Sofia o Filip-02
Hej, skulle skrivit här igår men det tiden räckte inte till.
Jo, vi skrevs in kl 07.30 och fick ett eget rum vilket var jätteskönt. Barnsjukhuset var verkligen jättefint och personalen underbar.
Först gjordes en allmän undersökning med blodtryck temp, vikt och de satte på bedövningssalva på Filips händer sedan kom narkosläkaren på besök. Han var en stor bufflig karl men med glimten i ögat och han förklarae lite hur sövningen skulle gå till. Han kunde inte bestämma förrän vi var på OP om Filip skulle sövas med gas eller via nål.
Lite senare kom läkaren som skulle utföra operationen. Han gick igenom journalen med oss och vi fick skriva på diverse papper.
Kl 9 fick vi gå till OP och jag följde med i i salen för att hålla Filip när han sövdes. Han hade inga ytliga blodkärl på händerna så läkaren beslöt att han skulle sövas via mask.
Han satt i mitt knä (Filip alltså) och lekte med en fick lampa medan han fick masken på ansiktet. Reagerade inget över den men efter 10 sek så började han gny och vrida sig, de är starka de små liven. Några småskrik och helt plötsligt slappnade han av.
Jag o pappan väntade utanför och 15 min senare kom de och hämtade oss och då var Filip redan vaken och illskrek. Helt vansinnig och yr i mössan!
I alla fall åkte vi ner till avdelningen och Filip fick sin efterlängtade välling samt värkmedicin. Han var lugn i ett par minuter sen blev han ledsen och sen lugn igen. Så höll det på i 30 min ungefär sen låg han stilla och småslumrade. Plötsligt ville han upp och började leka med bilarna på golvet. Efter en kvart kunde man inte förstå att han hade opererats överhuvudtaget.
Läkaren kom på besök kl 12.30 och bedömde FIlips allmäntillstånd så bra att vi kunde åka hem.
Vi skall på återbesök om 6 veckor och förhoppningsvis händer ingenting innnan dess.

Det har inte kommit någon vätska ur öronen och han har sovit jättebra i natt så nu hoppas jag att han kan leva på som vanligt.
Svar på tråden: Filips operation (långt)

Va skönt...

Skrivet av  Monica med Tintin 26/8-02
... att allt verkar ha gått bra! Tack för rapporten.
 

Skönt att det gick ok

Skrivet av  Annika m. Robin 2år & Michelle 4 år
Robin sövdes via kanulen i armen, läkaren sa till oss att oftast får de en längre, bättre och lugnare sömn om de sövs med det medlet i kanylen än och de sövs via mask.
Robin sprattlade och gnydde också till precis som Filip sekunderna innan han somnade, jag tror att kroppen protesterar lite mot att sövas sådär?
 

Kul att höra...

Skrivet av  Jennie med Tilde 000614 & Ville 030420
att ni mår bra och att op gick bra.
Ska ni på återbesök redan efter 6 veckor,vi fick order om att ringa öron om 6 MÅNADER för återbesök.
Hur kan det komma sig tro?
 

svaret är ganska enkelt

Skrivet av  Sofia o Filip-02
Privatläkare i England. De har helt annan patientpolitik än i Sverige. Vi gick först till vår vanliga GP och fick sedan remiss till en privat öronspecialist och har blivit otroligt väl omhändertagna från dag 1.
Att vi skall komma tillbaka så snart är bara ett steg i deras \'hålla kvar kunden\' metod. Kan inte neka till att det känns väldigt tryggt också.
 

just det...

Skrivet av  Jennie med Tilde 000614 & Ville 030420
jag glömde ju att han gjorde op i England.Jag hade också tyckt det var skönt att kolla så allt står rätt till redan efter 6 veckor.
 

Artiklar från Familjeliv