Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

öronbarn&dålig andedräkt????

Skrivet av Monika m. Calle
Min son, 4 år, ska på utredning efter många öif som gjort att det värkt hål på trumhinnan, han verkar höra dåligt den senaste tiden och har fått en otroligt dålig andedräkt, någon som känner igen det?!?
Svar på tråden: öronbarn&dålig andedräkt????

Finns samband...

Skrivet av  /gröna hönan
...mellan förstorade körtlar i halsen (tonsiller, adenoid) och öroninflammation. Inte konstigt då med taskig andedräkt tycker jag! Tonsiller=halsmandlar, adenoid=polyper eller körtel bakom näsan. Har ni diskuterat att ta bort dessa? Min dotter fick sin körtel borttagen och öroninflammationerna slutade.
 

Borde ju höra ihop

Skrivet av  Annis m. öronbarnet Johan
En förstorad polyp/körtel bakom näsan är ju säte för en massa bakterier som inte luktar gott. Bakterierna gör att barnen får öi. Så det hänger ihop!

Johan tog bort sin körtel samtidigt med rörisättningen och han blev överhuvudtaget friskare efter det.

Nu i höst ska rören bort efter att ha funnits på plats i fyra år. Som 5,5-åring tror vi inte längre att Johan behöver några rör. Han har nog inte haft en sjukdag sedan våren -03 faktiskt och det var underbart efter alla år med konstiga sjukdomar och örontrassel.
 

tack snälla ni!!

Skrivet av  Monika&Calle
kom just hem från öron specialisten, det blir rör och borttagning av polyper.
läkaren sa att det var bland det värsta han sett på vänster öra. hur lång tid tar det innan vi får optiden?(huddinge sjukhus)någon som vet?? Tack snälla ni för svaren.....
 

Artiklar från Familjeliv