Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vet ni vad?....

Skrivet av Victoria med Axel och Emil
att på måndag då börjar jag en 8 veckors utbildning som sen övergår till ett 6 månaders provanställning på ett jobb som jag verkligen tycker ska bli roligt!!!!! Jippiiiiiiiiiiiiie, det är knappt jag tror att det är sant, men det ska bli så himla kul.

Visserligen blir det ju heltid nu då, men Roger och jag har verkligen diskuterat och kommit överens om att vi ska få det att fungera, han kan ju flexa lite med sina tider nu då så barnen kommer att gå 8-16 nästan varje dag. Det kan kännas lite långt men så har ju många det, så vi provar.

Min kära svärmor kunde inte dölja sin motvilja dessvärre och ser bara problem i att jag ska jobba, det kommer gå ut över barnen osv. Inte alls kul, men jag känner mig inte speciellt rolig nu heller när jag bara har hattat runt och haft osäker ekonomi. Jag hoppas att det går över och att hon någon gång kan komma på att det kan bli bra också.

Så nu håller jag på att organisera lite här hemma så att även Roger kan sköta markservicen. Har ju haft mitt eget lilla system, där dem rena kläderna oftast inte hamnar i garderoberna, utan i en stor hög nere i tvättstugan, lite svårt system för en karl med noll tålamod att leta fram matchande strumpor osv. *S*

Åhhh jag är så glad och då tror jag nog att det kan bli positivt för övriga familjen också, trots att jag kommer ha ett eget liv om dagarna *fniss*.

Nej nu ska jag klä på grabbarna *viskar*, dom sitter och spelar på den andra datorn i bara pyjamasarna ännu, hemmadag idag. Dom har nämligen upptäckt och får spela lite spel på datorn nu, och jösses vad snabblärda dom är. Men nu skulle vi ju behöva tre datorer till för husfridens skull, och äggklockan har dessvärre gått sönder också, så det går livat till ibland.

Ha det bra alla

Kram
Svar på tråden: Vet ni vad?....

Vad spännande, + tips om tvätt

Skrivet av  Jessica m pojkar-96 & flickor -01
Låter spännande med nytt jobb och det går säkert bra.

Jag ville bara dela med mig av ett tvätt-tips på tal om tvättstugan. Vi har 5 tvättkorgar för smutstvätt, röd 40 grader, ljus 40 grader, mörk 40 grader, ljus 60 grader, mörk 60 grader. Då är det så lätt för vem som helst (läs: mannen)att sätta igång en tvättmaskin utan att det blir fel. Vi har tre korgar i själva bänken, såna där inbyggda och så två separata tunnor på golvet. Sen måste jag säga att 8-åringarna är jätteduktiga på att lägga sin tvätt i rätt tvättkorg, har dock inte börjat med 3-åringarna än men det kan nog vara dags snart.
 

Undras vad hon skulle tycka om mig då!?

Skrivet av  Ingrid mfl
Som lämnar min 1-åring på dagis fulla dagar 5 dagar i veckan. Men här känns det inte som det finns andra val.

Klart du ska jobba om det känns sååå kul!!! Helt underbart att få arbeta med något man känner så för!
Lycka till!

Tips om tvätt har jag dock inte. Sköter det mesta själv av den biten (maken får vattna blommor mm).
 

Vad kul!!

Skrivet av  Sara
Jag är så glad för din skull, Vicktoria, att du fått praktiken och sen provanställningen!! Härligt!! Det kommer säkert att gå jättebra, bry dig inte om vad svärmor säger! :-)

Ville bara säga det- nu ska jag ringa bilskolan och höra vad ett intensivpaket kostar! Såå jobbigt att bo utanför stan utan körkort...! Hade inte en tanke på att ta det förut, då jag alltid bott mitt i stan... Något som jag verkligen ångrar nu! :-)

Kram!
 

UNDERBART!!

Skrivet av  sillen
Grattis, Victoria!!

Åh så kul att det ordnat sig - du ska se att det kommer gå jättebra! Skit i svärmors åsikter, det blir finfint för henne att bli lite extra betydelsefull. Sen blir det bra att gubben lär sig hitta lite i lådor och skåp också - man får inte göra sig själv oumbärlig för då rasar allt om/när man vänder ryggen till...

Nu må jag vara vimsig, men jag har inte riktigt koll på i vilken bransch du kastar dig; är det åt skolhåller? eller vårdsvängen? eller nå´t HELT annat? du har säkert skrivit men jag har glömt.

På måndag håller jag tummarna stenhårt för dig!
kram
//sillen

..som inte får sitta still en sekund eftersom Prinsessan har stark motor och propellar sig runt lägenheten *upp i blomkrukorna, ner i tidningshögen, in i diskmaskinen, in med toaborsten, ut med toapappret, omkull med torkställningen* JÖSSES, jag har glömt hur det är med småbarn :-) Och hon är ändå bara EN!!

 

Ihhh!!

Skrivet av  Carola m Robban&Corrinda000514, och Novalie 030523:0) och två till..
Vad roligt!!
Men berätta mer, vad är det för utbildning!! Vad ska du bli när du blir stor??
Är det det där du sökte förrut??

Klart att det är bra för familjen om du har det bra!!
Att snurra på vikariat och sånt är mördande för hälsan, det har du ju märkt av,eller hur!?
Svärmor är väl som jag....svårt för förändringar;0)
Hon verkar ju vettig förövrigt(visst??) så hon behöver nog bara se att det funkar..sen blir hon go och glad igen:0)
Dessutom kan ju hon få rå om sina barnbarn mer nu, kanske??*s*
Hon kan få känna sig behövd:0)

Låter som du har samma system som mig...eller kanske samma brist på organisationsförmåga..:0)?Eller ren och skär lathet kan man åxå kalla det....*s*(iaf i mitt fall!)

Vem tusan ids lägga kläderna i garderoberna när de ändå ligger i tvättstugan om några dagar??
Onödigt arbete liksom!

Strumporna kan man faktiskt vika ihop parvis uppe i skaftet innan man tvättar dem så slipper man sortera!
Det har Janelle lärt sig, och det är otroligt vad mkt det lilla gör!
Helt plötsligt är det några strumpor som hör ihop från början, man slipper sortera vartenda par!!
Ska se till så övriga i familjen lär sig samma sak,inklusive mig själv då....

Nä, nu börjar 24 snart!!
Bäst att ila:0)

Men du....lycka till:0)
 

Ja...

Skrivet av  malin med alva och albin
... och jag är SÅ glad för din skull!

Jag kommer att tänka på dig i morgon när det är första dagen i din nya karriär! :)
Lycka till tjejen!

Hör av dig och berätta!

kram
 

Vad kul!

Skrivet av  Jensita m Kajsa & Filippa och lille Theo
Grattis! Vad roligt!! Och du, skit i vad svärmor tycker. Huvudsaken är att det känns rätt för dig!
 

Artiklar från Familjeliv