Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ang. komposttunna (till lilla A)

Skrivet av Sara
Det här handlar egentligen inte om trädgård... Lilla A frågade om buskar som luktar gott kring soptunna och komposttunna. Och jag svarar bara om lukten.

Vi har också komposttunna (alltså, vi komposterar inte själva -det gör kommunen sedan) som töms varannan vecka. Vi brukar göra så att på sommaren slänger vi bara "snälla" saker i den tunnan -trädgårdsavfall, hushållspapper, potatisskal o.dyl., men inte vanliga matrester/matavfall (framför allt inte kött). Vanliga matrester slänger vi i vanliga soptunan, som ju inte har hål! Vi gör det för att minska mängden flugor, men det påverkar ju lukten också.

Så vi är väl dåliga källsorterare -men vi tyckte inte det var rimligt så som man skulle göra. Däremot höst, vinter, vår så sorterar vi som man ska.

Sophämtningsföretaget har också märkt att det inte är oproblematiskt, så i år har vi fått pappsäckar (sådana där som man hade förr...) att sätta i komposttunnan under sommaren. Det förbättrar också läget litet.

Och som en litet utvikning. Någon "sopexpert" sa i lokaltidningen att om man sorterar ordentligt så ska de brännbara soporna (alltså, andra tunnan än komposttunnan) inte lukta efter 14 dagar. Alltså, allt som lukar illa har man i tunnan med hål i. OCH var hade hon tänkt att man skulle slänga blöjorna?
Svar på tråden: ang. komposttunna (till lilla A)

*fniss* nä var trodde hon att man ska kasta dom???

Skrivet av  lilla A
(och jag tycker nog att det handlar om trädgård ändå, hela vår lilla ort är fylld av de mest märkliga installatiner av olika "maskera min rad med 4 soptunnor"-lösningar, som mest kan det nog bli 4 tunnor: vanliga sopor & organiskt avfall, sen kan man välja papper och trädgårdsavfall också...)

I alla fall: vi har pappsäckar, men dom är lite för små för tunnorna (ja inte enl renhållningsföretaget då alltså, utna enl användarna) som hela tiden säckar ihop och hasar ner i tunnan....

tack för tips!
:)
 

Artiklar från Familjeliv