Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Läckage avgassystem

Skrivet av Erika och Simon 3 år
besiktade bilen idag och avgassystemet läcker. Suck! Vet någon vad som kan vara fel eller vad det kan tänkas kosta? Det är en Saab 9000 -93. Ska man satsa på rostfritt avgassystem eller "vanligt"? Något annat man behöver veta innan verkstan får alla mina pengar? :)
Svar på tråden: Läckage avgassystem

Var?

Skrivet av  Freddeh
Först får du ta reda på var i avgassystemet det läcker.
Beroende på hur dåligt det är kanske du bara behöver laga alt byta den delen som är trasig.

Men att satsa på rostfritt till en -93:a käns lite väl optimistiskt.

Pris för ett helt: ca 3000 på mekonomen,
 

Rostfritt eller vanligt

Skrivet av  nemo
kostar ofta lika mycket, på ett ungefär. Ska du ha kvar bilen några år till så köp rostfritt. Ljudet blir lite burkigare bara.
 

Begagnat

Skrivet av  SeaHawk
Om du nu inte ska ha kvar bilen allt för länge så går det faktist att köpa ett komplett begagnat avg.sys. för typ en tusenlapp. Då kan du behålla bilen ett par tre år och slippa sätta dit ett nytt system, skulle det vara så att den läcker vid katen så blir det en ganka dyr historia....
 

Åka till en firma...

Skrivet av  K-line (kör ford och subaru)
specialiserad på avgassystem och kolla vad de tycker. Hade en r5:a som fick läckage precis framme vid motorn...skulle kostat massor att byta den biten (för det vet du väll att du kan byta olika bitar på röret)...killarna på firman trodde inte själva att det var sant när de såg priset på just den biten. De lappade istället och för 200:- inklusive moms (skriver det eftersom de flesta tror att jag fick gjort det svart) hade jag en fungerande bil igen...sålde blien tre år senare och då fungerade lagningen än. En anna gång gick bakre burken sönder, då fixade min pappa det och då betalade jag bara materialet...har för mig att bakre burken och slutröret gick på 575:-. En gammal bil som man inte vet hur länge den rullar kan det löna sig att lappa och laga istället för att köpa ett helt nytt.
 

Artiklar från Familjeliv