Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ABS-problem med SAAB 9000

Skrivet av Kal Pedal
OK, får se om det finns någon expert som kan komma med tips. Har en SAAB 9000, en 91:a med ABS-bromsar, och senaste tiden har jag haft problem vid starten; både anti-lock- och färdbromslampan lyser och pedalen är helt stum (kraftigt reducerad verkan). Men det brukar släppa efter ett par minuter och sen flyter allt på... tills nästa morgon. Och så har det varit en tid.

Nu lyser båda lamporna konstant och servoeffekten är väck. Funderar på om det kan vara något av reläerna som spökar (kanske brända?) eller har någon ett annat uppslag?

Behöver jag säga att de verkstäder jag pratat med redan per telefon visat att de kommer att försöka lura skjortan av mig...? ;-)
Svar på tråden: ABS-problem med SAAB 9000

Prova att ...

Skrivet av  Johe
... spraya 5-56 (eller annan liknande spray) på kontakterna och i relä-boxen.

Självfallet så kollar du även säkringarna när du ändå är i farten.

Jag hade exakt det fel du beskriver på en Saab 900 och dan innan den skulle in på verkstad så körde jag en omgång med sprayflaskan. Gjorde ingen skillnad, så jag körde iväg bilen till SAAB-verkstan, som några timmar senare ringer och säger att de ej hittar ngt fel. Då hade tydligen sprayen verkat...

En Saab-verkstad diagnosticerar din bil för ca 300-400 kr och då kan de ge en bra info om vad som är fel och vad det kommer att kosta hos dem.
 

Artiklar från Familjeliv