Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Svaga lampor på Renault Clio?

Skrivet av Yllet
Hej,

I somras köpte jag mig en liten Renault Clio för att transportera mig till och från jobbet.

Nu har flera stycken påpekat att mina lysen på bilen är väldigt svaga. Själv har jag ju inte märkt något eftersom jag alltid sitter bakom ratten. Men jag reagerade när en bekant till mig sa åt mig häromdagen att "gud vilka svaga lampor du har på bilen" och drog mig till minnes att jag faktiskt höll på att frontalkrocka med en annan bil på en mörk väg för ca 1 månad sedan. Jag trodde ju då att detta berodde på att föraren i den andra bilen var koncentrerad på något annat, men han hade kanske svårt att se mig om nu mina lampor är så himla svaga?

Är det någon som vet om det ska vara så här på den bilen? Jag har försökt att testa att vrida på lampvredet inne i bilen men det enda jag får på då är dimljuset och helljuset..... är inte så hemma på det här som ni märker, men någon annan kanske vet?
Svar på tråden: Svaga lampor på Renault Clio?

Borde inte...

Skrivet av  Krille G
...vara dåligt vad jag vet. Om bilen är lite äldre, eller det inte är riktigt tätt i strålkastar"huset" kan reflektorerna vara skadade och då blir ljuset lidande. Det har också visat sig att samma typ av lampor men av olika fabrikat kan lysa väldigt olika. Tyvärr har jag inga aktuella tester på lampor som passar din bil men det kanske någon annan här kan bidra med.
 

jord fel

Skrivet av  The King
skulle kunna vara jord fel om som ovan nände om det är otät nånstan o det kommer in fukt kan det ärja på kontakterna o bli korrision o effekten avtar
men prova o byt lampor kolla hur reflektorerna ser ut
dra loss kontakten från lampan o kolla hur kontakten ser ut är bilen gammal? för det första eller helt ny?

men men kola det reflektorer kontakter o lamporna
sen kan du ju även kontrolera jord punkterna runt om
om det är mycke rost o dyligt
 

Tack för svar!

Skrivet av  Yllet
Hmmm..själv är jag ju ursopig på det här med bilar överhuvudtaget, men det var ju skönt att höra att det inte var just den här modellen som har svaga lampor.

Bilen är en -02 och ska in på service denna vecka för att kolla bromsklossarna. Jag får be dem även ta en titt på lamporna också låter det som.

Tack för era svar! :)

 

Artiklar från Familjeliv