Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nu eller sen?!

Skrivet av Maria m Olivia 040104
Fick nu mitt första barn i januari och har innan dess ätit p-piller i "alla år"..har nu fortsatt med dem men märker att utan sömn och med en liten buse glömmer jag oftare och oftare att ta pillret..

Så jag har funderat lite på hormonspiralen, som många pratar gott om.
Men vi har ev tänkt att skaffa barn nr 2 redan om 1-1½ år, skulle ni då satsa på en spiral nu eller äta pillrena och sen när man har fött sina barn sätta in en spiral??
Svar
Piller först...
och sedan spiral. Tror att det är lättare att bli gravid när man laggt av med piller, specillt minipiller.
Skrivet av  jennifer
För min del
fortsatte jag mied de piller jag haft innan graviditeten - när jag slutat amma. Innan dess blev det inte mycket sex... men kondom när det väl blev av.

Jag tänkte ungefär som du. Spiral skulle vara mycket bekvämare, och svårare att glömma *s*, men jag ville ju också ha barn igen - när sonen blivit nåt år eller två.

Nu är han snart 15 månader, och vi börjar fundera på en till. Och jag är idag glad att jag valde piller framför spiralen - mycket lättare ju att bara sluta med dem istället för att gå o plocka ut en sprial... och dessutom sa min BM att det kan ta längre tid att bli gravid igen efter spiral än efter att man ätit p-piller.

Spiral blir det först när jag fått de barn jag vill ha.
Skrivet av  Siv m. David 03