Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är feminismen barnfientlig?

Skrivet av MormorM
Kolla gärna på debatten om feminismen, kvinnorna och barnen på Nättidningen Sourze!

http://www.sourze.se/
Svar på tråden: Är feminismen barnfientlig?

lite tankar om detta

Skrivet av  feminist-javisst
Ja allt är feministernas fel!!!;-)
Jag känner att jag har svårt att ta texten på allvar eftersom den är så överdriven. Att beskylla feminister för att ha sådant inflytande på politiken är att ge oss mer makt och inflytande än vad vi har. MEN den fråga som jag anar bakom det svavelindränkta och minst sagt anklagande blajet är intressant ur feministisk synvinkel. Hur vill vi att ett "feministiskt samhälle" ska se ut? Hur skall barnomsorg, äldreomsorg och annat omsorgsarbete hanteras och skötas i det samhälle som vi strävar efter?
 

Jag är ledsen men

Skrivet av  lyckligt lottad
jag kan inte med bästa vilja i världen kalla det där för artikel, det är bara osorterat trams. Vad som däremot var glädjande var att flera killar reagerat på att myten om feminister som manhatare fortfarande sprids..
 

Ja, den är fruktansvärt barnfientlig,helt rätt....

Skrivet av  My
...och det är också därför som gänget på den här sidan en gång sökt sig till Föräldranätet. I vårt enorma ointresse för de vidriga små kryp, som våra barn är, visste vi inte till oss av glädje när vi hittade hit. Logiskt, eller...?
Själv tyckte jag att det var för dyrt att prenumerera på Vi Föräldrar och _så_ hittade jag hit.

Och den s k "artikeln" du refererar till MormorM (hör du månne hemma under PappSnack?)....ja, den är tillräckligt märklig för att tjäna i feminismens syfte så full av fördomar som den är. Jag är förvånad att Monica Bodling har tillräckligt dåligt omdöme/ är så modig/ korkad att hon väljer att kasta sig ut och skriva om sådant hon inte har den blekaste aning om.
Att det verkligen _finns_ sådana människor , som på fullaste allvar tycks tro, att feminismen representeras av en enda åsikt, ett sätt att leva, vara och bete sig.
Undra hur MB:s bild av feminister egentligen tar sig ut... aggressiva, hatiska, egotrippade individer, som ser ner på alla hemmamammor och fnyser åt umgänge med barnen?

Några välformulerade fraser från MB:

"Det är de(feministerna) som bär ansvaret att det föds så få barn och att moderskapet idag har lägre värde än någonsin."


"Feministerna har själva aldrig upplevt barnen som den största glädjen i livet. Att andra kvinnor vill leva nära sina barn, dela deras upptäckarglädje och lära sig livets under genom barnen, är obegripligt för feministerna. Vi vanliga kvinnor känner att barnen är livets mening. Men vi tillåts inte uppleva det! Vi tvingas lämna bort det käraste vi har.

I feministernas trånga synfält är barnen ingenting annat än hinder för kvinnans självförverkligande. Ett hinder som så snabbt som möjligt efter födelsen måste undanröjas."

Det finns alltså feminister och "vi vanliga kvinnor". Hmmm, jag hoppas att Monica Bodlingtyper inte är _alltför_ vanliga...Jag blir faktiskt inte ens arg, mest trött... Fast en liten del av mig har lust att ta mina barn under armen och besöka Monica i hennes hem, så får hon se hur jag (ovanliga kvinna) ser ut och tänker. Inte som hon föreställt sig, det kan jag lova.
 

Så korkat

Skrivet av  Felix
att det inte ens är värt att kommentera. Hela "artikel" är på så låg nivå att det inte ens förtjänar lägga energi på den. Bilr till och med irriterad på mig själv att jag blev upprörd.
 

och papporna vill aldrig vara nära sina barn

Skrivet av  Annle
Det tycker jag är så himla typiskt för den här typen av argumentering att man fokuserar på att vara nära barnen, se dem växa, de är det viktigaste, livets mening mm. Sådant som de flesta mammor säkert tycker, men papporna tycker tydligen inte det. Varför är inte barnen livets mening för papporna, var för skall papporna inte få uppleva detta utan tvingas bort från hemmet (med samma retorik). Den nämns oftast inte i sådana här artiklar.
Om det bästa man kan göra är att vara hemma med barnen, varför skall det då vara förbehållet mammorna? Skall inte papporna få uppleva detta underbara?
Tycker att det är så avslöjande.
 

Artiklar från Familjeliv