Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är det verkligen lämpligt

Skrivet av anonym
Att diskutera sex så ingående som i en del inlägg härnere, tänk på att Johanna R endast är ett barn. Skulle ni ha samma diskussion med era egna femtonåriga döttrar???
Svar på tråden: Är det verkligen lämpligt

Nejmen snälla nån!

Skrivet av  Johanna R
Tack för tanken, men jag klarar nog av det. SÅÅÅ liten och oerfaren är jag faktiskt inte... :-)

Och jag hoppas verkligen att mammorna och papporna härinne kommer att diskutera både porr och sex med sina 15-åriga döttrar. Skulle inte du det?
 

Hör du anonym

Skrivet av  Cissi
Har du verkligen en aning om vad barn utsätts för i dag. Att föra en nyanserad diskussion kring sex och pornografi är inte skadligt, tvärtom. Då kanske man kan stå emot det enorma tryck som det idag finns på unga tjejer (och killar) vid deras sexdebut. Jag tror nog att Johanna har sett betydligt mycket värre saker på nätet än detta.
 

Självklart

Skrivet av  Annika60
Självklart kommer jag att diskutera förhållningssätt till sex och porr med mina döttrar när de är 15 år! Med min son också för den delen.
 

Ja

Skrivet av  Cecilia
Jag svara ja på båda frågorna. Jag tycker det är lämpligt. Kunskap ger makt och därigenom så kan man själv bestämma vad man vill och inte vill och blir inte lika lätt ett offer för sndras påtryckningar. Jag skulle absolut kunna prata lika ingående med ett eget barn, problemet är väl snarare att barn tycker att det är pinsamt att prata med sina egna föräldrar om sex, men jag hoppas att hon i så fall har en bra lärare eller annan vuxen förebild som kan ge henne svar på frågor och ge en positiv och bejakande av sin egen sexualitet, som får henne att tänka efter vad hon själv vill och inte bara inriktar sig på att ställa upp på en man/killes krav och önskemål.
 

*s*

Skrivet av  Allis
Ja, det skulle jag. Jag jobbar ju dessutom med dessa frågor i den åldersgruppen och tro mig, det som verkar vara det mest uppenbara behovet är inte att kanske veta allt utan snarare ha någon att diskutera allt med. När vi pratar onani tex så brukar jag fråga hur många som pratat om det med sina föräldrar, äldre syskon eller andra vuxna. På två år är det sammantaget en handfull ungar som gjort det, sorgligt va?
 

Artiklar från Familjeliv