Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ang böcker som vänder på könsrollerna

Skrivet av Anna m E&S
läste nedan om tips på böcker som på ett eller annat sätt vänder på könsrollerna och ville då bara tipsa om en författare som heter Eva Bergström. Hon har skrivit böcker om en katt som heter Snurran och dessa böcker är underbara! Så här står det om "Snurran och den osande aborren" på bonniercarlsen.se:

"Snurran är den kaxigaste kattungen i kvarteret! Vid hennes sida dag som natt finns abborren, världens bästa kompis. Men en dag är han borta. Katastrof!

En vildsint historia som alla förskolebarn i trotsåldern kan känna igen sig i. Boken ingår i serien Tummetott, kvalitetsböcker för de allra yngsta i behändigt format."

Så här står det om "Snurran och dum-overallen":

"Nu är Snurran riktigt arg! Hon har fått ärva sin brors vinteroverall, och det gillar hon inte. Hur ska hon slippa den? Kanske kan hon slänga den, klippa sönder den, eller kanske begrava den ... För en dum-overall vill hon inte ha! En vildsint rolig historia om en trotsig, egensinnig och alldeles underbar kattflicka, som alla med upprorslusta kan känna igen sig i, oavsett ålder"

Det är jättefina illustrationer av Annika Samuelsson oxå. Läs mer på: http://www.bonniercarlsen.se/writer.asp?id=14217

Mina barn fick dessa böcker i julklapp och vi blev jättenöjda.
Svar
Inga svar finns