Babaria m Lilla Snutt 0308 +v32 & Kåsan m.fl |
|
Skrivet av | Malin |
Här kommer receptet på chokladkolapaj. Man gör pajen i tre lager. Pajdeg: 75gr smör 2 dl vetemjöl 2 msk socker 1 äggula (spar vitan, den används i chokladsmeten) Pajdegen ska INTE förgräddas. Chokladsmet: 200 gr mandelmassa som man river på grova sidan av rivjärnet. 50 gram smält smör 2msk kakao 1ägg+1äggvita Grädda pajdegen med chokladsmeten som "pajfyllning" i 175grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Kolasmet: 75gr smör 1/2 dl vispgrädde 1msk kakao 1/2 dl socker 1/2 dl ljus sirap 1tsk vaniljsocker Sjud blandningen tills det tjocknar. Brukar vara lagom att ta kolasmeten när man n_ä_s_t_a_n lyckas med kulprovet. Häll kolasmeten över kakan, låt svalna och riv vit choklad över. Detta recept ger 12 lagom bitar för en "fin" middag, vill man svulla kan man nästan äta den själv med risk för att bli proppmätt. Jag brukar använda en pajform (diameter ca 18-20 kanske?)modell mindre med löstagbar kant. Till pajen passar det bra med lättvispad grädde. |
|
Svar på tråden: Babaria m Lilla Snutt 0308 +v32 & Kåsan m.fl | |
|
|
Jaha!? |
|
Skrivet av Babaria m Lilla Snutt 0308 +v33 | |
Det lät ju äckligt!!! ;-) Tack för receptet, det ska utan tvekan provas snart. |
|