Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

problem att sova

Skrivet av sofhia+fredrik 21/11-03
Vi har inte sovit en natt sedan Fredrik föddes den 21:a november. Han har ständigt vaknat 2-4 gånger per natt o vill ha mat. Han har även problem att somna på kvällarna, vi har försökt allt, ibland fungerar en metod o sen måste man byta för den går inte efter ett tag. Man är ständigt trött på dagarna...känner sig som en zombie. Vad jag förstått är det fler som har det såhär?

Igår prövade vi fem minuters metoden, han somnade efter 1 timme ungefär med skrik. Men skam den som ger sig, vi skall prova den igen i natt, kanske fungerar den bättre på kvällarn. Om vi lägger honom 19 så sover han vid 20...han e ju så viljestark

Kram alla
Svar på tråden: problem att sova

Hej Sofhia!

Skrivet av  Therese m Simon -03 & snitt 6/10
Hade liknande problem med Simon och vi körde till slut femminutersmetoden efter att ha varit hos "sömnsyster". Det går inte att tro att det fungerar efter bara några dagar, för oss tog det tre veckor innan han somnade själv och sov en hel natt. Man får absolut inte ge sig, man måste vara konsekvent. Viktigt att veta är att barnet inte känner sig sviket, utan bara är argt och protesterar. Jag upplevde det som att Simon fick panik men sömnsyster var duktig på att förklara hur det egentligen låg till. Nu sover han hela nätterna (är visserligen 17 månader också men har gjort det sen en bra tid tillbaka) och det blev också lugnare att få honom att somna lugnt dagtid. Fråga gärna mer specifika saker om det är något du undrar över, svarar gärna!
Lycka till med sovandet!
*kram*
 

Artiklar från Familjeliv