Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Specialist mödravård

Skrivet av Linda *Theodor* +bf 23/5
Hej!

Jag är gravid för andra gången, förra gången slutade graviditeten med att vår son föddes i v.26 och tyvärr klarade han sig inte.

Jag undrar lite om jag har rätt till spec.mvc när jag har fått ett prematur barn. Vi har inte fått något svar på varför vår Theodor kom så tidigt, inget fel hittade varken på mig eller honom. Jag är ju jätte orolig att även nästa barn ska komma förtidigt och skulle tyckta att det känndes lite tryggare iallafall om jag även fick gå på spec.mvc...

Svar på tråden: Specialist mödravård

Grattis till....

Skrivet av  Carina med Isabelle, Angelica & bf 28/12
din graviditet. Verkligen tråkigt att höra att er lille Theodor inte klarade sig.

Du kommer säkert att få gå på spec mvc, min första dotter föddes för tidig och när jag väntade mitt andra barn fick jag gå på kontroller på spec mvc. Likadant nu när jag väntar mitt tredje barn, nu går jag på kontroller varannan vecka.

Hoppas att allt går bra!
 

Missfall nr 2 konstaterat

Skrivet av  Linda *Theodor*
så nu behöver ingen spec.mödra vård... *suck* Jag vet inte hur mycket mera jag orkar med. På fem månader jag jag fött en förtidigt fött barn, förlorat honom och fått två missfall... Det känns inte som om det är meningen att vi ska få barn... *ledsen* Att få ha ett barn i mina armar, ett barn som stannar kvar är min högst önskan, så det är väl bara att hämpa vidare... men vägen dit känns just nu oändlig...
 

Tänker på er!

Skrivet av  Carina med Isabelle, Angelica & bf 28/12
Är så ledsen för er skull.

Många kramar
 

Linda...

Skrivet av  Annica m Carl o Gustav
..är så otroligt ledsen för er skull. Hur mycket ska ni behöva gå igenom?
Griper ett halmstrå nu.....Har du kollat dina sköldkörtelvärden? Vanligt med missfall om de inte är ok..inte något man kollar rutinmässigt heller...Jag vet inte men kanske något att kolla upp när du orkar.
Håll om varandra! Många kramar från Annica
 

Tack!

Skrivet av  Linda *Theodor*
För att ni bryr er...

Jo, sköldkörtel värden ska vara ok jag har Hypothyreos sedan tidigare. Därmor ska jag ta kontakt med en specialist på Endokrina sjukdomar eftersom varken BM eller husläkare vet hur snabbt jag behöver ändra medicin dosen när jag blivit gravid...

Tack igen för alla ni som är gulliga och bryr er.
 

Hypo...

Skrivet av  Annica m Carl o Gustav
..har jag också - börjat med Levaxin idag faktiskt. Fick lov att byta läkare innan någon vaknade..... Dock har jag klarat mig utan missfall (men haft två havandeskapsförgiftningar som enl uppgift inte alls kan ha med det att göra.....!?!?). Om du inte läst på thyroid.se så rekommenderar jag det för att få veta mer om sjukdomen. Där finns också en mailinglista där jag vet att det finns gravida med hypo (två-tre stycken) med allt det innebär med mediciner, oro etc... Om du inte redan är med - kom vetja!
Kram Annica
 

Tänker på er!

Skrivet av  Lotta m. Lucas 011027 f.v. 31+0
Jag har ett utomkvedshavandeskap (jan-01), ett missfall (aug-04), och en för tidigt född son (okt-01) i mitt bagage. Anledningen (troligtvis) till allt detta är en sjukdom, endometrios. Vet inte om du vet vad det är? Många kvinnor i fertil ålder har den här sjukdomen, många utan att ens veta om det.
Kanske vore värt att kolla upp det, så det inte är endometrios?
Tänker på er, och hoppas att det snart "tar sig" för er!
/Lotta
 

Artiklar från Familjeliv